Punjene pohovane faširane šnicle
Sastojci
za šnicle
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja bijelog luka
- 30 g prezli (ili kriška starog hljeba)
- 1 kom žumance
- po potrebi so, biber, vegeta
za punjenje
- listovi šunke
- listovi tvrdog sira(gauda, edamer)
za pohovanje
- 2 kom jaja
- 4 kašike brašna
- po želji prezle
- 2 dl ulja za prženje
Priprema
-
1
Luk sitno isjeckati pa pomiješati sa mljevenim mesom, žumancetom, prezlama i začiniti po potrebi. Sve dobro izmiješati.
-
2
Meso podijeliti na paran broj jednakih dijelova, oblikovati kuglice dobro ih istanjiti da se dobije što tanja šnicla, na jednu staviti list šunke, list sira, prekriti drugom šniclom, lagano pritiskati da se još malo istanji a krajevi spoje.
-
3
Kad se sve šnicle pripreme zagrijati ulje, šnicle uvaljati u brašno, razmućena jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju sa obadvije strane da dobiju zlatno-žutu boju. Služiti uz omiljeni prilog.
Нема коментара:
Постави коментар