-
1
Umutiti 3 belanca dok se ne napravi pena,
pa dodavati kašiku po kašiku šećera. Kada dobijemo čvrst sneg i kada se
sav šećer otopio, dodamo mlevene lešnike, 3 ravne kašike brašna, pola
praška za pecivo i lagano umešamo varjačom. Koru pečemo 10 min na 180 C
Pleh veličine 35x25. Napraviti dve kore.
-
2
Odvojiti oko 1 dl mleka i u njega umešati
pudinge i žumanca. Ostatak mleka, slatku pavlaku i šećer pomešati i
stavi da se kuva. Kada počne da vri skinemo sa vatre i umešamo
pripremljeno mleko sa pudinzima i žumancima. Vratimo na vatru da se
kuva, neprestano mešati da se ne bi stvorile grudve. Kuvati nekih 15
minuta ili probajte, pa kada se više ne oseća onaj skrobasti ukus, onda
je gotov fil. Ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Umutiti
margarin. Kada se fil ohladi, umešati margarin i podeliti fil na dva
dela. U jedan umesati belu linoladu, a u drugi crnu linoladu.
-
3
Umutiti pripremljeni šlag ili slatku pavlaku, pa filovati kore. Kora, crni fil, šlag, kora, žuti fil, šlag
Na slici ima tri kore zato sto sam na tu tortu stavljala fondan, pa je morala jos jedna kora :)
Нема коментара:
Постави коментар