субота, 7. јун 2014.

                                 Ledena torta


Sastojci

  •  Kora: 8 belanaca
  •   8 kašika šećera
  •   8 kašika brašna
  •   1 prašak za pecivo
  •  Za polivanje kora: 2 dc hladnog mleka
  •  IFil: 2 dc vode
  •   1 vanil puding
  •   6 kašika šećera
  •  IIFil: 2 dc vode
  •   1 čokoladni puding
  •   3 kašike kakao
  •   6 kašika šećera
  •  IIFil: 8 žumanaca
  •   250gr šećera
  •   350gr margarina ili maslaca
  •  Još: 200 gr šlaga u prahu
  •   200 ml gazirane vode

Priprema

  1. 1 Ledena torta
    Kora: Belanca čvrsto umutiti i dodati šećer. Kad se šećer istopio dodati brašno i prašak za pecivo. Peći na 180C oko 30 min. Prečnik kalupa je 27cm.
  2. 2 Ledena torta
    IFil: Staviti pola vode da prokuva,a u ostatak vode dodati vanil puding i šećer. Zakuvati kao za puding.
  3. 3 Ledena torta
    IIFil: Skuvati fil na isti način kao i prethodni uz dodatak kakao. Ostaviti oba fila da se potpuno ohlade.
  4. 4
    IIIFil: Žumanca umutiti sa šećerom, pa kuvati na pari. Kad se ohladi dodati umućen margarin ili maslac.
    Podeliti na dva dela, jedan staviti u vanil fil, a drugi deo u čokoladni fil. Dobro umutiti.
  5. 5 Ledena torta
    Umutiti šlag sa kiselom vodom.
    Ređati: kora-braon fil-žuti fil-šlag

   Voćna torta od ananasa


Voćna torta sa ananasom

Sastojci

  •  Kora: 8 belanaca
  •   8 kašika šećera
  •   8 kašika brašna
  •   1 prašak za pecivo
  •  Fil: 8 žumanaca
  •   10 kašika šećera
  •   3 vanil šećera
  •   8 dc mleka
  •   5 kašika brašna
  •   5 kašika gustina
  •   1 margarin
  •  Još: 300gr šlaga u prahu
  •   300ml gazirane vode
  •   800gr konzerviranog ananasa

Priprema

  1. 1 Voćna torta sa ananasom
    Kora: Umutiti čvrsto belanca, dodati šećer. Kad se šećer istopi dodati brašno i prašak za pecivo.  U đuveč tepsiju staviti alu foliju i sipati testo. Peći na 170C dok ne porumeni.
  2. 2 Voćna torta sa ananasom
    Ispečenu koru izbockati sa viljuškom na par mesta. Zaliti sa sokom od ananasa iz konzerve. Ostaviti da se hladi.
  3. 3 Voćna torta od ananasa
    Kad se kora ohladila poređati ananas po njoj koliko želite.
  4. 4 Voćna torta sa ananasom
    Fil: Žumanca umutiti sa šećerom. Odvaditi 2 dc mleka i dodati u žumanca zajedno sa brašnom, gustinom i vanil šećerom, a ostalo mleko staviti da prokuva. Zakuvati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati margarin.
    Umutiti šlag sa gaziranom vodom i ređati:
    kora-voće-žuti fil-šlag

Нема коментара:

Постави коментар