уторак, 10. јун 2014.

***TORTA OD ĆEVAPA SA NADEVOM***
Sastojci:
1kg ćevapa
Nadev:
2 krompira
2 jaja 
150gr mladog sira
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
so biber vegeta po ukusu
150gr kackavalja rendanog
Priprema:
Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti.
Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.
U određenu posudu složiti ćevape u krug. Zatim, na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape.
Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.
Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.
Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostaite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.
Фотографија: ***TORTA OD ĆEVAPA SA NADEVOM***
Sastojci:
1kg ćevapa
Nadev:
2 krompira
2 jaja 
150gr mladog sira 
150 ml neutralne pavlake za kuvanje 
so biber vegeta po ukusu 
150gr kackavalja rendanog 
Priprema:
Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti. 
Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.
U određenu posudu složiti ćevape u krug. Zatim, na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape.
Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.
Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.
Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostaite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.
***BOUNTY***
Potrebni sastojci:
200g kokosa,
100ml slatke pavlake,
70g šećera u prahu,
70g maslaca,
200g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U jednu posudu sipati kokos i šećer u prahu. U drugoj šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobijena smesa ohladi. Kada se smesa ohladi, preliti je preko kokosa i šećera u prahu. Promešati sve dok se ne dobije tvrda smesa.Dobijenu smesu možete na dva načina oblikovati: prvi i lakši način je da se izravna u plehu, kao za bajaderu. Drugi način je da se oblikuju štanglice, koje se ređaju na aluminijumsku foliju. Bilo da ste izabrali lakši ili teži način oblikovanja, potrebno je oblikovanu smesu staviti u frižider da se stegne. Stegnutu smesu preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati štanglice u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.
Фотографија: ***BOUNTY***
Potrebni sastojci:
200g kokosa,
100ml slatke pavlake,
70g šećera u prahu,
70g maslaca,
200g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U jednu posudu sipati kokos i šećer u prahu. U drugoj šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobijena smesa ohladi. Kada se smesa ohladi, preliti je preko kokosa i šećera u prahu. Promešati sve dok se ne dobije tvrda smesa.Dobijenu smesu možete na dva načina oblikovati: prvi i lakši način je da se izravna u plehu, kao za bajaderu. Drugi način je da se oblikuju štanglice, koje se ređaju na aluminijumsku foliju. Bilo da ste izabrali lakši ili teži način oblikovanja, potrebno je oblikovanu smesu staviti u frižider da se stegne. Stegnutu smesu preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati štanglice u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.
***SNIKERS KUGLICE***
Potrebno:
200 gr. belog eurokrema
180 gr. ociscenog od ljuspica kikirikija
100 gr. mlecnih napolitanki
100 gr. bele cokolade
3 kasike ulja
Priprema:
150 gr. kikirikija krupnije samleti, a napolitanke izdrobiti rukom. Pomesati eurokrem, kikiriki i napolitanke. Ruke malo namazati sa puterom, da se masa ne bi lepila i oblikovati kuglice. Ostaviti ih na pola sata u frizider da se stegnu, pre stavljanja glazure. Za glazuru otopiti belu cokoladu sa uljem, i dodati 30 gr. mlevenog kikirikija, pa svaku kuglicu umociti. Ostaviti ih da se ohlade, pa ih staviti u papirnu korpicu.
Фотографија: ***SNIKERS KUGLICE***
Potrebno:
200 gr. belog eurokrema
180 gr. ociscenog od ljuspica kikirikija
100 gr. mlecnih napolitanki
100 gr. bele cokolade
3 kasike ulja
Priprema:
150 gr. kikirikija krupnije samleti, a napolitanke izdrobiti rukom. Pomesati eurokrem, kikiriki i napolitanke. Ruke malo namazati sa puterom, da se masa ne bi lepila i oblikovati kuglice. Ostaviti ih na pola sata u frizider da se stegnu, pre stavljanja glazure. Za glazuru otopiti belu cokoladu sa uljem, i dodati 30 gr. mlevenog kikirikija, pa svaku kuglicu umociti. Ostaviti ih da se ohlade, pa ih staviti u papirnu korpicu.
Prijatno!
***PAPRIKA SA MEDOM***
Sastojci:
5 kg paprika
3 l vode
0,5 l sirćeta
150 g šećera
200 g soli
200 g meda
po želji belog luka
1 veća veza peršuna
par lisitića lovora
Priprema:
Papriku, može paradajz-paprika, somborka, babura..., oprati, očistiti od semenki i ostaviti da se prosuši. Kratko probariti u slanoj vodi, izvaditi i slagati u čiste tegle. Posipati iseckanim belim lukom i peršunom, staviti po koji listić lovora. U vodu dodati sirće, so, šećer i med, pa prokuvati presolac. Kad se ohladi, naliti papriku, pa povezati i odložiti.







 .

Нема коментара:

Постави коментар