Točkasti cheesecake
Cheesecake s točkicama je još jedna torta koju sam radila za poklon i reakcije su bile odlične - ipak se radi o velikoj dozi sira u kombinaciji s malo čokolade, to ne može ne biti fino :). Budući da sam prvi put radila New York Cheesecake ovaj sam se put odlučila za malo drugačiju kombinaciju. Dvoumila sam se između nekog cheesecakea s voćem i ovog koji mi je bio simpatičan zbog točkica. A kako svi znamo da se volim igrati i dekorirati, ovaj put sam dala priliku točkastom cheesecakeu.
Ideja je potekla s bloga The Baker's Daughter a ja vam donosim ovaj recept u pomalo izmjenjenom izdanju. No stavila sam vam ovdje i link do originalnog recepta da vidite kako torta izgleda u presjeku jer je kod nas brzo nestala. U svakom slučaju pogledajte recept u nastavku a ja ću sigurno još koji put napraviti varijantu ovog cheesecakea ali ću u dekoriranju probati napraviti neke druge oblike osim točkica.
Podloga:
- 240 g keksi (McVities Digestive)
- 3 žlice kakaa
- 2 žlice šećera
- 115 g maslaca
Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160°C.
Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).
U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.
Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.
- 600 g omekšalog krem sira
- 1 žlica šećera
- 2 jaja
- 70 g tamne čokolade
- pola vanilin šećera
- 140 g kiselog vrhnja
Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.
Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.
Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.
Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.
Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.
Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.
Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.
Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.
Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.
I jednostavno točkajte tortu - nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.
Kad je torta pećena, isključite pećnicu i ostavite tortu u pećnici još nekih sat vremena.
Nakon toga možete izvaditi tortu i staviti ju na hlađenje kroz noć.
Kad se torta ohladi samo odstranite okvir od kalupa i možete poslužiti svoj točkasti cheesecake :)
Нема коментара:
Постави коментар