петак, 20. јун 2014.

odlicnoooo...

           Biber meso


Biber meso

Sastojci

  •  500gr mesa( teletine)
  •  2 luka
  •  2cenja cesnjaka
  •  1velika mrkva ili 2 manje
  •  1svezanj persina
  •   bosiljka
  •   vode
  •   zaprska:
  •  1kasika senfa
  •  1kasika brasna
  •  3dl vode
  •   zacini:
  •  1 kasikica sol,,vegeta,origano,moze i malo vegete pikant
  •  1velika kasika alava paprika
  •  1/2kasikice cenjaka u granulama
  •  1dl vina
  •  2-3listica lovor lista
  •  1/2kasike bibera(moze i manje probajte po zelji)

Priprema

  1. 1
    Sitno isjeckati luk,persin,bosiljak,mrkvu i cesnjak pa staviti na ulje da se dinsta.Dobro izdinstati pa dodati sitno narezano meso,po potrebi dodavati malo tople vode da nebi zagorilo i ostaviti da se dinsta uz povrmeneo mjesanje i nadoljevanje vode.
  2. 2
    Kad je meso omeksalo napraviti zaprsku od senfa brasna i vode pa dodati u meso,dobro izmjesati i dodati zacine.Pustiti jos par minuta da se ujednaci pa dodati vino i malo da krcka i izgasiti sporet.

Posluživanje

U prilog mozete da posluzite pire krompir,njoke,rizu i naravno neku salatu :)
Od zacina mozete po zelji dodati sto zelite i od povrca mozete i crvenu svjezu papriku da dinstate skupa sa ostalim sastojcima ...

Нема коментара:

Постави коментар