-
1
Staviti jaja pa ih umutiti rucno sa
secerom,dodati ulje i polako dodavati brasno sa praskom za pecivo kojeg
dodamo vrlooo malo.Kad smo dobili smjesu glatku i da se ne ljepi
prestati dodavati brasno.
Znaci moraju se dati lagano valjati al da se ne ljepe.
-
2
Otkidati pomalo smjese i praviti male
kuglice i redati u pleh kojeg smo prethodno malo namastili. Peci na 180C
dok lagano porumene ne smiju da tamne puno.Kad se breskvice malo
prohlade sa malom kasikicom ih izbusiti napraviti udubljenja koja cemo
puniti filom. Kad smo ih sve izbusili pomjesati smjesu od breskvica sa
cokoladom u prahu ,orasima.Zatim dodati malo ruma po zelji i lagano
dodavati mljeko.Fil ne smije biti ni pretvrd ni da se razljeva.Bolje je i
da je malo rjedi jer se stegne.
-
3
Punitit udubljenja i spajati dvije
loptice. U malo vode razmutiti ekstrat od banane ,a u drugu zdjelu
ekstrat o jagoda ili malina. Breskvice umociti cijele u zutu boju,pa
staviti na ubrus da se malo osuse pa vrh obe strane umociti u ekstara od
jagode ili malina.Suhe breskvice uvaljati u secer. Sloziti u kutije do
posluzivanja.
Posluživanje
Solja za mjere je od 2 dl.Ispadne ih jako puno,mozete mjeru i smanjiti ili povecati.
Нема коментара:
Постави коментар