понедељак, 9. јун 2014.

Natasine torte...2

Nesquik san torta


nesquik torta
  • SMEĐA KORA:
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vrećica pudinga od čokolade
  • ŽUTA KORA:
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • BIJELA KORA:
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice gustina
  • FIL:
  • 15 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica vrhom punih brašna
  • 1 l mlijeka
  • 1,5 margarin
  • 400 gr Nesquika
  • 300 gr šlaga u prahu
  • 3 dcl mlijeka
  •  na stranici Coolinarike

SMEĐA ČOKOLADNA KORA

1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od čokolade, sve sjedinite.
smeđa smjesa


4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 x 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
prvi

5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
smeđi biskvit


6. Ostavite da se ohladi.

ŽUTA KORA OD VANILIJE

1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od vanilije, sve sjedinite.
žuta smjesa


4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
drugi


5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
zuti-biskvit
6. Ostavite da se ohladi.

BIJELA KORA SA GUSTINOM

1. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Postepeno dodavajte šećer.
3. Lagano dodajte gustin, sve sjedinite.
bijela smjesa


4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm) u koju ste prethodno stavili masni papir.
treci

5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
bijeli-biskvit

6. Ostavite da se ohladi.

PRIPREMA NESQUIK KREME

1. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom.
2. Brašno sa pjenjačom izmutite sa 2 dcl mlijeka, ostalo mlijeko stavite kuhati.
3. Sjedinite žumanjke sa brašnom.
4. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.
zumanjak-krema


5. Skinite sa vatre i dodajte 200 gr Nesquika, i sjedinite.
skinuti


6. Ostavite da se ohladi.
neskvik-krema


7. Dodajte izrađeni margarin.
8. Dodajte ostatak Nesquika i sve sjedinite.
nesquik-fil


9. Posebno umutite šlag u prahu sa 3 dcl mlijeka.

NESQUIK TORTA SLAGANJE

1. Bijela kora – fil – šlag
prvi-sloj



2. Žuta kora – fil – šlag
drugi-sloj



3. Smeđa kora – fil – šlag
treci-sloj



torta sa zvjezdicama

    Lješnjak torta

lješnjak torta
  • BISKVIT:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 150 gr mljevenih lješnjaka
  • FIL:
  • ½ l mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 10 žumanjaka
  • 3 žlice brašna
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • OSTALO:
  • ½ l šlaga
  • 150 gr mljevenih lješnjaka
PRIPREMA BISKVITA:
1. Izradite bjelanjke i polako dodajte šećer.
2. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo, te lagano dodajte u bjelanjke.
3. Dodajte lješnjake i sve sjedinite.
4. Ulijte dio smjese tanko u okrugli kalup (moj je 26 cm) na kome ste prethodno postavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–12 minuta.
6. Ponovite postupak još tri puta tako da na kraju dobijete četiri kore.
biskvit sa lješnjacima



PRIPREMA FILA:
1. Žumanjke izradite sa šećerom.
2. Dodajte puding, brašno i malo mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da se kuha.
3. Kada mlijeko zavri, ulijte lagano miješajući smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok ne postane gusto.
4. Ostavite da se ohladi.
5. Izradite margarin sa šećerom u prahu, te dodajte u hlađenu smjesu, sjedinite.
fil sa žumanjcima


OSTALO:
1. Izmutite šlag.
2. Pripremite mljevene lješnjake.
SLAGANJE:
1. biskvit – fil – posipajte lješnjacima – šlag
postavljanje-torte



2. biskvit – fil – posipajte lješnjacima – šlag
3. biskvit – fil – posipajte lješnjacima – šlag
4. biskvit – dekoracija po želji (ja sam stavila tičino)
mljeveni-ljesnjaci



SAVJETI:
1. Kada budete pekli biskvite, dovoljno je odmah sve izmutiti, znači ne treba za svaki biskvit nova priprema.
2. Kod slaganja nakon svakog premazanog fila idu mljeveni lješnjaci pa gore šlag. Šlag će vam biti teško premazati preko mljevenih lješnjaka, pa se možete poslužiti trikom, tako da slijedeći biskvit premažete šlagom i samo preokrenete tako da šlag ide prema dole.
Torte recepti
Torte recepti, rođendanske torte

Kasandra torta



kasandra torta
  • KORA 1:
  • 4 bjelanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg kokosa
  • 2 žlice brašna
  • KORA 2:
  • 4 bjelanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg ribane čokolade
  • 2 žlice brašna
  • KORA 3:
  • 4 bjelanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg mljevenih lješnjaka ili oraha
  • 2 žlice brašna
  • FIL:
  • 12 žumanjaka
  • 25 dkg šećera
  • 4 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 25 dkg margarina
  • 5 kom nasjeckanih bananica
  • 10 dkg istopljene čokolade
  • 10 dkg lješnjaka ili oraha
  • ukrasiti po želji
PRIPREMA KORE 1 :
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer.
2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti.
3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
biskvit-od-kokosa


PRIPREMA KORE 2:
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer.
2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno.
sa-cokoladom


3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
PRIPREMA KORE 3:
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer.
2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno.
3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
sa-orasima


PRIPREMA FILA:
1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka.
puding-i-zumanci

2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati.
3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke.
4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi.
skuhana-krema

5. U hladan fil umiješajte margarin.
zumanci-i-margarin

6. Podjelite na tri dijela.
7. U prvi dio dodajte nasjeckane čokoladne bananice.
krema-sa-bananicama

8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.
coko-krem

9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe.
krema-sa-ljesnjacima

SLAGANJE:
1. kora 1 – fil sa bananicama
dno

2. kora 2 – fil sa čokoladom
sredina

3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima
vrh

4. ukrasiti po želji
Ovako izgleda torta prije ukrašavanja:
torta-sa-tri-biskvita

Zaljubljena torta


zaljubljena torta
  • BISKVIT:
  • 16 bjelanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 200 g mljevenih oraha
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 4 žlice mljevene plazme
  • FIL:
  • 16 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 370 g margarina
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • OSTALO:
  • 200 g šećera za krokant
  • 4 vrećice šlag kreme od vanilije
  • 100 g krupno sjeckanih lješnjaka
IZRADA BISVITA:
1. Izraditi 4 bjelanjka i postepeno dodavati 4 žlice šećera.
2. Dodati 50 g mljevenih oraha, 50 g mljevenih lješnjaka i 1 žlicu mljevene plazme, to sve promješati sa kuhačom da se sastojci sjedine.
biskvit sa orasima


3. U veliku tepsiju možete staviti masni papir, te na njega obruč od okruglog kalupa, ja sam koristila kalup od 26 cm.
4. Peći 10-12 minuta, ovisno o rerni.
pečeni biskvit

5. Kada vadite biskvit iz kalupa treba samo nožem proći po rubu da se odvoji i odlijepiti od masnog papira.
6. Ponoviti postupak još tri puta tako da dobijete četiri biskvita.
cetiri-kore


IZRADA FILA:
1. Žumanjke izmiksati sa šećerom zatim ih skuhati na pari, neprestano miješajući.
fil sa žumanjcima
2. Ostaviti fil da se ohladi.
3. Izraditi margarin i dodati u fil.
margarin

4. Fil podijeliti na dva dijela.
5. U jedan dio dodati čokoladu koju smo prethodno istopili na pari i malo rashladili.
cokolada-fil

KROKANT:
1. Istopiti šećer u zlatno žutu boju.
2. Zatim izliti u tepsiju u koju smo prethodno stavili masni papir.
krokant šećer

3. Ostaviti da se stisne i ohladi.
4. Samljeti.
1. Šlag kremu od vanilije dobro izraditi po uputstvu sa manje hladnog mlijeka, kako je navedeno za izradu kreme za tortu.
šlag krema od vanilije

SLAGANJE:
1. biskvit – žuti fil – tamni fil – šlag krema – mljeveni krokant – sjeckani lješnjaci
2. biskvit – žuti fil – tamni fil – šlag krema – mljeveni krokant – sjeckani lješnaci
3. biskvit – žuti fil – tamni fil – šlag krema – mljeveni krokant – sjeckani lješnjaci
4. biskvit – dekoracija po želji (možete čak premazati šlag kremom i posipati krokantom).
filanje-torte



SAVJET:
1. Prije nego počnete praviti tortu, preporučujem da si sve pripremite da ne gubite vrijeme na nekim stvarima, kao recimo da si sameljete orahe i lješnjake, isjeckate dio lješnjaka na krupno i salijete prženi šećer na masni papir da se hladi. Šećer sameljite tik prije korištenja da vam se u međuvremenu ne stisne tako samljeven u posudici.
Torte recepti
Torte recepti, rođendanske torte

Нема коментара:

Постави коментар