• KORE:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica tople vode
  • MILK KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 100 g gustina
  • 4 žlice šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • TOPING:
  • 200 g mliječne čokolade
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 150 g margarina. 
  • Recept milk kocke pronašla sam na Coolinarici i oduševila sam se koliko je ukusan. 
PRIPREMA KORE:
1. Jaja umutite sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte, dodajte umućenim jajima i sve sjedinite.
3. Dodajte vodu i ponovo sjedinite.
kakao smjesa

4. Razlijte u veću tepsiju obloženu masnim papirom (moja je promjera 37 x 24 cm).
na-masni-papir

5. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
ispeceni-biskvit

6. Kada se ohladi presjecite na pola.
dvije-kore


PRIPREMA KREME:
1. Odvojite malo mlijeka da možete zamiješati sa gustinom i šećerom.
2. U preostalo mlijeko dodajte bijelu čokoladu i stavite prokuhati.
3. Kada počne kuhati, dodajte izmućeni gustin sa šećerom i još kuhajte dok ne dobijete potrebnu gustinu.
gusta-krema



4. Kada se ohladi dodajte margarin, koji ste prethodno izmutili sa šećerom u prahu.
margarin-smjesa

PRIPREMA TOPINGA:
1. Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Kremu ohladite, tako da dobijete gustinu kao što je primjera omekšali margarin.
čokoladni toping

SLAGANJE:
1. Kora
2. Fil
biskvit-krema

3. Toping
coko-namaz

4. Kora
5. Fil
nova-krema


6. Toping
gotove-snite