- KORE:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice kakaa
- 6 žlica tople vode
- MILK KREMA:
- 1 l mlijeka
- 100 g gustina
- 4 žlice šećera
- 100 g bijele čokolade
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- TOPING:
- 200 g mliječne čokolade
- 5 žlica mlijeka
- 4 žlice šećera
- 150 g margarina.
- Recept milk kocke pronašla sam na Coolinarici i oduševila sam se koliko je ukusan.
1. Jaja umutite sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte, dodajte umućenim jajima i sve sjedinite.
3. Dodajte vodu i ponovo sjedinite.
4. Razlijte u veću tepsiju obloženu masnim papirom (moja je promjera 37 x 24 cm).
5. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
6. Kada se ohladi presjecite na pola.
PRIPREMA KREME:
1. Odvojite malo mlijeka da možete zamiješati sa gustinom i šećerom.
2. U preostalo mlijeko dodajte bijelu čokoladu i stavite prokuhati.
3. Kada počne kuhati, dodajte izmućeni gustin sa šećerom i još kuhajte dok ne dobijete potrebnu gustinu.
4. Kada se ohladi dodajte margarin, koji ste prethodno izmutili sa šećerom u prahu.
PRIPREMA TOPINGA:
1. Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Kremu ohladite, tako da dobijete gustinu kao što je primjera omekšali margarin.
SLAGANJE:
1. Kora
2. Fil
3. Toping
4. Kora
5. Fil
6. Toping
Нема коментара:
Постави коментар