петак, 20. јун 2014.

Lagana i pjenasta!

    Parfe torta od lješnjaka i bijele čokolade



Sastojci

Priprema

  1. Za biskvit:

  2. 1
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, dodajte im šećer i aromu vanilije.
    Izmiješajte prosijano brašno s lješnjacima i praškom za pecivo, lagano miješajući dodajte smjesi od bjelanjaka.
    Okrugli kalup  26 cm namastite i lagano pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte lopaticom. Pecite 10 minuta.
    Još vrući biskvit prelijte s vrelim mlijekom.
  3. Za kremu:

  4. 1
    Žumanjke izmiješajte s obje vrste šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Želatine prelijte s 8 žlica hladne vode i ostavite da nabubri.
    Kad mlijeko zakuha smanjite vatru, te lagano miješajući pjenjačom ulijevajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte još 2 minuta na laganoj vatri.
    U vrelu smjesu dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi, potom dodajte želatinu, te također je dobro umiješajte u kremu, možete i mikserom. Kremu prebacite u drugu posudu da se ohladi. Vrhnje stucite u šlag, te mu dodajte kremu od žumanjaka, potom u kremu lagano lopaticom umiješajte mljevene lješnjake. Kremu istresite na biskvit i zagladite. Ukrasite je po želji. Ja sam je išarala otopljenom tamnom čokoladom i posula naribanom bijelom čokoladom.
    Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stisne.Recepti s posvetom
  5. lesnici
  6. bijela-cokolada

Нема коментара:

Постави коментар