FINI KREMAST SLADOLED
Recept i sliku nam salje Sandra Kosmelj
Ja sam odusevljena ovim sladoledom,ne treba puno sastojaka da bi se
dobila osnova sladoleda.Po zelji u njega dodajte
voce,cokoladu,kikiriki,lesnike,bademe,suvo
voce,cimet,kokos,nutelu,kesicu praska za kapucino,rum,mrvljeni
keks,snikers cokoladice.....Fin mekan,kao iz poslasticarnice. :)
POTREBNO:
-2 solje punomasne slatke pavlake za slag(zamena moze i obican slag iz kesice isto dve solje umucenog)
-400ml kondezovanog mleka
Za vecu kolicinu sladoleda povecajte sastojke.
Kondezovano mleko moze se kupiti u prodavnici,a mozete ga i sami
napraviti evo kako.Postoje dve varijante kondezovanja mleka duza i
kraca:
Duza varijanta kondezovanja mleka:
-1 litar mleka stavite u serpu da kuva sa 100 gr secera.Kada
prokuva,smanjite i lagano kuvajte oko 2 sata,da se voda iz mleka ispari i
kolicina se smanji do pola.
Kraca varijanta kondezovanja mleka:
-Solja mleka u prahu(solja za caj),pola solje secera,3 kasike butera ili
margarina,1 kesica vanil secera,1/3 solje vode koja je prokljucala.Sve
stavite u blender,mutite oko 2 minute ,ako je gusto dodajte jos malo
vrele vode i mutite.
Kondezovano mleko treba da vam ispadne gusce kad se ohladi,al i ako ne
uspete doci do gustine,nista strasno,sladoled ce opet biti dobar.Vazno
je da kondezovano mleko dobro ohladite.
I EVO NAS KOD PRIPREME :)
-Slatku pavlaku ili slag umutite cvrsto,u kondezovano mleko umesajte
sastojke po zelji,sve izmesajte sa slatkom pavlakom.Mesate
varjacom.Stavite u zamrzivac,ako vam se cini malo redje to nije
nista,sladoled ce biti super.Posle sat vremena,izvadite iz
zamrzivaca,varjacom izmesajte,pa opet nazad u zamrzivac,Tako radite 2-3
puta,to je jedan vazan deo polsa do savrsenog sladoleda bez aparata.
EVO KAKO JE FIN I MEKAN KAO IZ POSLASTICARNICE |
Нема коментара:
Постави коментар