-
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.Posebno mutiti žutanjke sa šećerom
,dodati ulje ,vodu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Lagano
umiješati bjlanjke.
-
1
Kalupe (ja ih obložim papirom za pečenje
jer je puno lakše izvaditi biskvit).U 1 kalup izliti pola smjese a u
drugu polovicu dodati kakao ,izliti u drugi kalup i peći u zagrijanoj
pećnici na 200c 20min ,smanjiti na 150c i peći još 10 min(pečenje
prilagoditi svojoj pećnici jer nisu sve iste.
-
2
Dok se biskvit peče stavimo mlijeko da
zakuha ,1dcl odvojimo od mlijeka i izmiješamo gustin ,dodamo prokuhanom
mlijeku i kuhamo dok ne bude gusto.Pomaknemo sa vatre i dodamo bijelu
čokoladu,miješamo dok se ne rastopi,kremu stavimo da se ohladi.
-
3
maslac pjenasto izmiksati sa šećerom u
prahu i dodati u ohlađenu kremu sve izmješati .Žele bombone izrezati na
tanke fete i dodati izmiksanoj kremi.
-
4
Ohlađeni biskvit rezati po rebrima na fete
-
5
Svaku fetu namazati kremom i slagati kao
roladu .jednu tamnu ,jednu svijetlu..i tako sve dok ne namažemo sve
.Roladu namazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji .
Posluživanje
Roladu naj bolje rezati nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.Fete rezati ukoso i uživati .
Нема коментара:
Постави коментар