субота, 14. јун 2014.

                      Klavir torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Tamni biskvit:
    Umutiti jaja sa secerom pa dodati brasno sa pola praska za pecivo i na kraju lagano umesati orahe sa kakaoom.
    Masu peci u okruglom plehu( precnika 26cm) 15-ak minuta na 200 °C.
    Gotov i ohladjen biskvit preseci na pola tako da dobijete dve kore.
  2. 2
    Svetli biskvit:
    Umutiti 5 jaja sa 5 kasika secera i 5 kasika brasna sa pola praska za pecivo,pa peci u cetvrtastom plehu(dimenzija 24x34) na 200°C -15-ak minuta.
    Gotov biskvit odmah uviti u krpu kao za rolat.
  3. 3
    Beli fil:
    Puding i brasno umutiti sa malo mleka.
    Ostatak mleka prokuvati sa secerom pa ubaciti puding.Mesati dok se ne zgusne pa ostaviti da se hladi.
    Margarin umutiti pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Na kraju ubaciti rendanu belu milku cokoladu i sve dobro izmesati.
  4. 4
    Braon fil:
    Uspinovati 150g secera sa 4-5 kasika vode pa dodati 100g margarina,100g cokolade za kuvanje i mlevene orahe.
    Gotov fil ohladiti.
  5. 5 Klavir torta u izradi
    Sastavljanje torte:
    Prvu polovinu tamnog biskvita premazati polovinom belog fila.
    Svetli biskvit premazati braon filom pa seci na trake sirine oko 1cm. Prvu traku uviti kao rolat i staviti na sredinu torte. Ostale trake uvijati oko nje dok se ne prekrije cela torta.
    Preko toga premazati ostatak belog fila pa poklopiti preostalom tamnom korom.

Нема коментара:

Постави коментар