Fini jogurtni napitak
Sastojci
- 400 g jagoda
- 100 g šećera u prahu
- 2 Vanilin šećera
- 400 ml jogurta
- 200 ml tučenog slatkog vrhnja
- 1 limun
Priprema
-
1
Jagode očistite i dobro operite. Narežite ih na manje komadiće, pospite šećerom, vanilin šećerom i ostavite da odstoje oko pola sata.
-
2
Zatim ih izmiješajte, dodajte im jogurt, limunov sok i lagano umiješajte napola tučeno slatko vrhnje.
-
3
Napitak izlijte u odgovarajuće čaše i ostavite dobro ohladiti da postane gotovo poluzamrznuto.
Posluživanje
Ovaj lagani jogurtni desert prije posluživanja ponovo izmiješajte, ukrasite komadićima voća i tučenim slatkim vrhnjem.Savjet
Umjesto vrtnih jagoda možete upotrijebiti i šumske jagode, maline ili kupine.Torta sa jagodama
Sastojci
- Potrebno je:
- 3 kutije piskota
- malo gaziranog soka od narandze
- 4 kisele pavlake
- 250g secera u prahu
- 300g mlevenog plazma keksa
- 3 pudinga od jagode
- 10 kasika secera
- 8 dl vode
- 500g jagoda
- 500g belog krem slaga
- 3 dl hladne kisele vode
Priprema
-
1
Oprati i ocistiti jagode pa ih poseci na kolutove.
-
2
8 dl vode prokuvati sa 10 kasika secera pa ubaciti spremljene jagode. Kuvati ih 10-ak minuta.
-
3
Puding pomesati sa malo vode pa dodati u smesu sa jagodama uz stalno mesanje. Pripremljen fil ostaviti da se hladi.
-
4
Umutiti pavlaku sa secerom u prahu pa ubaciti mleveni keks. Sve dobro sjediniti.
-
5
U jednu ciniju umutiti 150g slaga sa malo kisele vode a u drugu ciniju umutiti ostatak slaga sa ostatkom vode.
-
6
Filovanje torte:
Piskote umakati u sok od narandze pa redjati u posluzavnik.Za jedan red je dovoljna jedna kutija piskota.
Preko piskota staviti fil sa pavlakom i keksom,a preko toga jos jedan red piskota pa fil sa jagodama,preko njih premazati 150g umucenog slaga i na kraju staviti jos jedan red piskota.
-
7
Sa ostatkom umucenog slaga dekorisati tortu....
Нема коментара:
Постави коментар