-
1
Mleko sa šećerom stavite da provri,
odvadite jedan deo mleka u kome ćete umutiti puding. U ključalo mleko
dodajte razmućen puding i prokuvajte još malo dok se masa ne zgusne.
Ostavite da se puding ohladi.
-
2
U ohlađen puding dodajte penasto umućen maslac sa prah šećerom. Dobijenu masu podelite na dva dela.
-
3
Umutite slatku pavlaku.
U jedan deo fila dodajte 300 gr mlevenog keksa i 5 punih kašike umućene slatke pavlake.
-
4
U drugi deo dodajte sitno iseckane bananice, 2 pune kašike umućene slatke pavlake i aromu vanile.
-
5
Dva pakovanja piškota namočite u mleko i
složite na tacnu u obliku pravougaonika, željene širine i dužine. Preko
toga stavite krem sa mlevenim keksom, preko toga, krem sa bananicama,
zatim ponovo natopljene preostale piškote, krem sa keksom, pa krem sa
bananicama.
Od gore ukrasite preostalim šlagom.
-
6
Napomena:Torta na slici
je pravljena od manje od pola mere. Ovo je prilično velika torta. Recept
sam dobila pre par godina od sestrine drugarice. Ovaj put sam smanjila
meru jer sam pored ove pravila još neke torte, pa mi nije trebala veća
torta.
Нема коментара:
Постави коментар