Boby Starinska posna torta
Sastojci
- 3 kašike džema
- 250 ml vode
- 200 ml ulja
- 250 gr šećera
- 200 gr griza
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kafene kašičice sode bikarbone
- 21 kašika brašna
- 2 kašike suvog grožđa
- Preliv:
- 200 ml vode
- 70 gr šećera
- Još:
- džem za premazati
- oko 3 kašike mlevenih oraha za posuti preko
Priprema
-
1
Dobro umutiti džem, vodu, šećer i ulje.
Tome dodati griz i mutiti dok se masa ne ujednači.
Ja sam radila sa džemom od šipka.
-
2
Izmešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Ovo dodati u prethodno umućenu masu.
Sve zajedno mutiti dok se masa ne ujednači.
Na kraju dodajte suvo grožđe i promešajte.
-
3
Masu sipati u pleh koji je prethodno podmazan i posut brašnom. Ja sam pekla u plehu velicine 30x35 cm. Možete ga peći u okrugloj tepsiji, tada će izgledati kao tortica i biće debje.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
-
4
Izmešajte šećer i vodu i stavite da provri, neka vri oko 3-4 minuta.
Prelijte preko pečenog kolača.
Kolač premažite sa džemom i pospite mlevenim orasima.
Možete umesto oraha na kraju staviti i grazuru od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар