ZDRAV I BRZ DORUČAK
Pripremite uveče za sutradan na sledeći način:
- U staklenu teglicu naspite ovsene pahuljice i zalijte ih sa mlijekom, jogurtom ili kefirom. Po želji zasladite medom ili vočem.
- Zatvorite poklopcem i ostavite u frižider.
- Sutradan pojedite za doručak ili užinu.
Super ukusne mješavine sa zobenom kašom
Ove mešavine sa zobenom kašom možete napraviti za čas, držati u
teglicama u frižideru danima i tako imati uvek spreman doručak za posao
ili zakusku kada poželite nešto zdravo i lepo.
Ideje smo pronašli na Monikinom blogu TheYummyLife, a ove zakuske ne
smete propustiti jer su mega uksune, pune zdravih vlakana i nutrijenata.
Kombinacija je mnogo, ali preporučuje se da zbog zdravlja i bolje
probave u mešavine ubacite chia i lanene semenke.
Osnovni recept
Potrebno vam je:
- Zobene pahuljice
- Grčki jogurt (ili obični, ali u tom slučaju koristite manje mleka)
- Mleko
- Semenke (chica ili lanene)
- Teglica od oko 250 ml
(Obično koristite 1/4 šolje zobenih pahuljica, 1/3 šolje mleka i ¼ šolje grčkog jogurta).
Sipate prvo pahuljice u teglicu, pa mleko, pa jogurt i na kraju semenke.
Od zaslađivača je najbolje da koristite med. Stavite poklopac na
teglicu, pa dobro protresite. Otvorite, ubacite voće po želji, malo
promešajte kašikom, pa ponovo poklopite. Ostavite u frižideru preko noći
da pahuljice omekane i da se ukusi sjedine. Ukoliko ne koristite banane
ova mešavina može u frižidru stajati i do 4 dana.
Monika predlaže sledeće kombinacije, koje možete dodati osnovnom
receptu: sveži mango, med i ekstrakt badema; borovnice i javorov sirup;
pire od jabuka, cimet i med; banane, kakao u prahu i med; banane, puter
od kikirikija i med (rok trajanja do 2 dana).
Semenki stavljate 1 do 2 kašičice i isto toliko kašičica zaslađivača
(meda ili javorovog sirupa). Ekstrakte ubacujete u sasvim malim
količinama (1/4 kašičice obično), a voća ¼ šolje (a može i više, koliko
vam stane u teglicu).
Нема коментара:
Постави коментар