Kolač od maka
Sastojci
Za tijesto:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 150 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 150 g maka (nemljevenog)
Za premazivanje:
- 100 g Džema višnja Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
- 3 žlice vode
Priprema
-
1
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
-
2
Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
-
3
Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
-
4
Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар