-
1
Prvo napravite grilijaz. U serpicu stavite
secer da se otopi a potom istresite orahe. Promijesajte i istresite masu
na radnu povrsinu da se ohladi. Ohladjenu masu izmrvite tuckom za
snicle ili avanu, ali ne previse sitno.
-
2
Bjelanca umutite u cvrst snijeg uz dodavanje
secera i jedno po jedno zumance. Kad je masa dovoljno ulupana, dodajte
orahe u koje ste umijesali kasiku brasna.
-
3
Rastopite cokoladu i umijesajte je u ulupanu masu.
-
4
Masu iztresite u tepsiju (najduzu i najsiru
koju imate) koju ste oblozili papirom za pecenje. Pecite u zagrijanoj
rerni na umjerenoj temperaturi, oko 175’.
Pecenu koru savite u rolat dok je toplo.
-
5
Kuhati na pari jaja sa secerom uz
neprestalno mijesanje. Cim osjetite da se masa dovoljno zgusnula,
sklonite sa pare i rashladite.
U hladnu masu stavite puter i izmiksajte.
-
6
Od ove kreme odvojite jednu trecinu,
umijesajte grilijaz i promijesajte kremu. Kremom cete premazati cijelu
razmotanu roladu.
Koru prerezite na pet jednakih kajseva. Zamotajte prvi u rolnu. Na kraj
prvog kaisa, nastavite motati u krug naredni sve dok ne utrosite svih
pet.
-
7
U preostali dio krema (2/3) dodajte
rastopljenu cokoladu. Ovom kremom premazite panj s vanjske strane.
Viljuskom isarajte kremu imitirajuci koru drveta.
Нема коментара:
Постави коментар