Ana Torta
Sastojci
Biskvit
- 100ml ulja
- 100ml vode
- 20 gr kakao praha
- 5 jaja
- 100 gr prah secera
- 100 secera
- 150gr brasna
Krem
- 1l slatke pavlake
- 250 gr cokolade
- 50 ml ruma
Po zelji (ja licno nisam koristila dolje navedene sastojke)
- 400 gr nugat mase
Priprema
-
1
Biskvit:
-
2
Vodu i ulje staviti na vatru cim vidite da ce zakuhati skloniti sa vatre umjesati kakao prah i intenzivno izmjesati.Ostaviti da se ohladi.
-
3
U jednoj posudi dobro umutiti: zumanca sa prah secerom, u drugoj posudi belanca sa kristal secerom.
-
4
Zatim lagano spojiti belanca i zumanca i dodati prohladjenu mesavinu ulja, vode i kakaa,
-
5
zatim lagano dodati brasno koje ste predhodno prositali 3 puta (da bi tjesto bilo vazdusastije)!.
-
6
Peci u kalupu za torte srednje velicine oko (24cm) iz tri puta tako da dobijete tri biskvita koja kasnije prerezete vodoravno tako da ce te imat 6 biskvitnih kora. (ovaj put sam ispekla sve od jednom pa sam prerezala uzduzno i onda vodoravno 3 puta da bi dobila 6 kora posto sam zurila)
-
7
Krema:
-
8
Prokuvati pavlaku i cokoladu, mjesati dok se krem ne izjednaci, skloniti sa vatre i dodati rum, Krem staviti u frizider da se dobro ohladi.
-
9
Strogo preporucujem pravljenje krema navecer i sutradan ga samo izvaditi iz frizidera i umutiti jer treba da bude bas leden,
-
10
Dobro ohladjen krem mutiti mikserom dok ne dobijete bledunjavu gustu smjesu za mazanje, pazite da ne pretucete krem jer ce se pretvoriti u mrvice.
-
11
Kalup u kojem ste pekli oblozite celofanom (najlonom za zamotavanje sendvica itd) stavite prvu koru-kremu i tako redom dok ne potrosite sav materijal, nafilovanu tortu ostavite da se dobro ohladi.
-
12
Kasnije preokrenuti na tacnu i ukrasiti po zelji, za ovu tortu na slici ja sam koristila slag i napravila krugove od nutelle zatim povlacila jednu liniju ka sredini pa drugu od sredine prema vani, Naj jednostavnije a izgleda ljepo!
Нема коментара:
Постави коментар