субота, 31. мај 2014.

     Ana Torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Biskvit:
  2. 2 ANA TORTA -u pripremi
    Vodu i ulje staviti na vatru cim vidite da ce zakuhati skloniti sa vatre umjesati kakao prah i intenzivno izmjesati.Ostaviti da se ohladi.
  3. 3 ANA TORTA u pripremi
    U jednoj posudi dobro umutiti: zumanca sa prah secerom, u drugoj posudi belanca sa kristal secerom.

  4. 4 ANA TORTA u Pripremi
    Zatim lagano spojiti belanca i zumanca i dodati prohladjenu mesavinu ulja, vode i kakaa,
  5. 5 ANA TORTA u Pripremi
    zatim lagano dodati brasno koje ste predhodno prositali 3 puta (da bi tjesto bilo vazdusastije)!.
  6. 6 ANA TORTA u Pripremi
    Peci u kalupu za torte srednje velicine oko (24cm) iz tri puta tako da dobijete tri biskvita koja kasnije prerezete vodoravno tako da ce te imat 6 biskvitnih kora. (ovaj put sam ispekla sve od jednom pa sam prerezala uzduzno i onda vodoravno 3 puta da bi dobila 6 kora posto sam zurila)
  7. 7 ANA TORTA u Pripremi
    Krema:
  8. 8 ANA TORTA u Pripremi
    Prokuvati pavlaku i cokoladu, mjesati dok se krem ne izjednaci, skloniti sa vatre i dodati rum, Krem staviti u frizider da se dobro ohladi.
  9. 9
    Strogo preporucujem pravljenje krema navecer i sutradan ga samo izvaditi iz frizidera i umutiti jer treba da bude bas leden,
  10. 10 ANA TORTA u Pripremi
    Dobro ohladjen krem mutiti mikserom dok ne dobijete bledunjavu gustu smjesu za mazanje, pazite da ne pretucete krem jer ce se pretvoriti u mrvice.
  11. 11
    Kalup u kojem ste pekli oblozite celofanom (najlonom za zamotavanje sendvica itd) stavite prvu koru-kremu i tako redom dok ne potrosite sav materijal, nafilovanu tortu  ostavite da se dobro ohladi.
  12. 12 ANA TORTA
    Kasnije preokrenuti na tacnu i ukrasiti po zelji, za ovu tortu na slici ja sam koristila slag i napravila krugove od nutelle zatim povlacila jednu liniju ka sredini pa drugu od sredine prema vani, Naj jednostavnije a izgleda ljepo!

Нема коментара:

Постави коментар