Torta od jagoda, badema i vanilije
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
300 g šećera
Vrećica i pola Dolcela vanilin šećera
300 g brašna
Vrećica i pola Dolcela praška za pecivo
Krema:
1 prašak za puding Dolcela Premiun Bourbon vanilija
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
50 g mljevenih badema
Ukras i punjenje:
500 g jagoda
Bijela čokolada
Priprema biskvita:
Dva jaja umutiti sa 100 g šećera i pola vrećice Dolcela
vanilin šećera u pjenastu smjesu. Ručnom mješalicom umiješati 100 g brašna sa pola vrećice Dolcela praška za
pecivo i staviti na pečenje u pećnicu na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je pečeno te potpuno ohladiti. Ponoviti 3 puta da
se dobe 3 biskvita. Koristila sam kalup promjera 20 cm pa je torta bila lijepa
visoka. Od iste količine možete napraviti tortu promjera 26 cm ali neće biti
toliko visoka kao moja.
Priprema kreme:
Prvo skuhajte puding po uputama na vrečici. Puding prelijati
u široku posudu pa prekriti prozirnom folijom da se ne napravi korica. Stavite
u hladnjak da se ohladi. Razlog zašto staviti u široku posudu je da će se brže
ohladiti za daljnje postupke.
Kad se puding ohladio, izmiksati ga i polako dodavati Dolcela biljno
vrhnje za šlag 5+ kao i Dolcela instant želatinu. Nastaviti miksati dok
ne postane čvrsta
krema (cca 3 minute). Špatulom dodati mljevene bademe i dobro umiješati u
kremu.
Kreme je dosta za punjenje i premaz.
Sastavljanje torte:
Na podlogu za posluživanje staviti prvi biskvit i okolo
zategnuti obruč za torte. Premazati prvi biskvit sa 3 žlice kreme pa poslagati
jagode. Nastaviti tako dok ne potrošite sav materijal ( biskvit, krema,
jagode….). Tortu kratko staviti u hladnjak a slobodno vrijeme koristiti za
pranje suđa.
Premazati ostatak kreme oko torte ali ostaviti cca 4-5 žlica
za ukrašavanje rubova. Ukrašavanja je po želji ali ja sam prošarala cijelu
tortu bijelom čokoladom, umočila par jagoda u bijelu čokoladu i postavila ih na
tortu.
Tortu bi bilo dobro malo ohladiti prije nego se reže,
pogotovo da se okusi spoje.
Нема коментара:
Постави коментар