четвртак, 8. мај 2014.

sampinjoni...ali slatki...

                                 Sampinjoni


Sastojci

  •   100 g gustina
  •   200 g brasna
  •   120 g secera u prahu
  •   1 vanilin secer
  •   1 puding od vanilije (prasak)
  •   2 zumanjka
  •   150 g hladnog maslaca
  •   1 mala zlicica arome vanilije
  •   I JOS :
  •   malo kakao praha
  •   1 boca sa uskim grlom

Priprema

  1. 1
    U zdjeli pomijesajte brasno sa gustinom, praskom za puding, secerom u prahu i vanilinim secerom. Dodati hladan maslac narezat na snitice, zumanjke i aromu vanilije. Mikserom, spiralnim nastavcima za tijesto miksati kratko da se naprave mrvice od svih sastojaka, a onda rucno zamijesiti tijesto.
    Oblikovati u valjak, zamotati u foliju i ostaviti u hladnjak 1-2 sata.
  2. 2
    Ohladjeno tijesto narezati na snite i od svake napraviti kuglicu. Kuglice trebaju biti ca velicine oraha. Ja sam od ukupne smjese napravila 26 kuglica i to je ok, nebi trebalo biti vise od 30.
    Gotove kuglice redati na pleh oblozen papirom za pecenje. Ostavite dovoljno razmaka izmedju kuglica. Ja sam raspodijelila na dva pleha.
  3. 3 Sampinjoni
    Boca koja ce vam pomoci kod izrade sampinjona treba biti cista i suha.
    Grlo boce umociti u kakao prah i utisnuti u svaku kuglicu. Tako cete napraviti stabljike sampinjonima. Nemojte utiskivati do kraja.
  4. 4
    Pripremljene sampinjone peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 175 stupnjeva 13 - 15 minuta.
    Pazite da se ne prepeku, trebali bi ostati svijetli !!!
  5. 5 Sampinjoni
    Ohladjene sampinjone posluzite i grickajte kako vas je volja :)
  6. 6 Sampinjoni
    **Ako zelite ove kekse raditi u vrijeme adventa, dajte im miris Bozica tako sto cete bocu umakati umjesto u kakao, u zacine za medenjake ili mljeveni karanfilic sa malo cimeta**
  7. 7 Sampinjoni
    Pohranjeni u limenoj kutiji mogu trajati duze kao i svi drugi keksi.

Нема коментара:

Постави коментар