-
1
U zdjeli pomijesajte brasno sa gustinom,
praskom za puding, secerom u prahu i vanilinim secerom. Dodati hladan
maslac narezat na snitice, zumanjke i aromu vanilije. Mikserom,
spiralnim nastavcima za tijesto miksati kratko da se naprave mrvice od
svih sastojaka, a onda rucno zamijesiti tijesto.
Oblikovati u valjak, zamotati u foliju i ostaviti u hladnjak 1-2 sata.
-
2
Ohladjeno tijesto narezati na snite i od
svake napraviti kuglicu. Kuglice trebaju biti ca velicine oraha. Ja sam
od ukupne smjese napravila 26 kuglica i to je ok, nebi trebalo biti vise
od 30.
Gotove kuglice redati na pleh oblozen papirom za pecenje. Ostavite
dovoljno razmaka izmedju kuglica. Ja sam raspodijelila na dva pleha.
-
3
Boca koja ce vam pomoci kod izrade sampinjona treba biti cista i suha.
Grlo boce umociti u kakao prah i utisnuti u svaku kuglicu. Tako cete
napraviti stabljike sampinjonima. Nemojte utiskivati do kraja.
-
4
Pripremljene sampinjone peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 175 stupnjeva 13 - 15 minuta.
Pazite da se ne prepeku, trebali bi ostati svijetli !!!
-
5
Ohladjene sampinjone posluzite i grickajte kako vas je volja :)
-
6
**Ako zelite ove kekse raditi u vrijeme
adventa, dajte im miris Bozica tako sto cete bocu umakati umjesto u
kakao, u zacine za medenjake ili mljeveni karanfilic sa malo cimeta**
-
7
Pohranjeni u limenoj kutiji mogu trajati duze kao i svi drugi keksi.
Нема коментара:
Постави коментар