субота, 31. мај 2014.

opet kolaci....

    Biondina


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izmiksajte bjelanjca,šećer,vrhnje ulje,zatim mu dodajte brašno i sve ostale sastojke,na kraju umiksajte i jabuke.
    Biskvitnu smijesu izlijte u namaštenu tepsiju(24X42) i pecite na 200 stupnjeva pola sata
    .Još vruć kolač prelijte nezašećeremnom limunadom ili sokom od jabuka
  2. 2
    Ugrijte 500ml mlijeka, u ostatak mlijeka izmješajte žumanjce,gustin,šećer i aromu vanilije(ako stavljate mahunu vanilije,prokuhajte je zajedno sa mlijekom).Kada je mlijeko uskuhalo dobro sve skupa izmješajte najbolje mikserom da se ne stvore grudvice.
    Vruću kremu prekrijte folijom da se ne stvori korica.
    kada se krema ohladila dodajte joj izrađeni maslac i sve skupa dobro povežite
  3. 3
    Na ohlađenio biskvit namažite hladnu kremu
  4. 4
    Zatim kremu premažite sa dvije šlag pijene,može i slatko vrhnje po želji,nekako mi bolje leži šlag pijena malkicu je prozračnija.
  5. 5 Biondina
    Kolač ukrasite listićima jabuke i mrvicama badema i dobro dobro ohladite.Ove ukrasne jabukice premažite limunovim sokom da ne potamne

   Moto keksi


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Od ovih sastojaka umjesite prhko tijesto,podijelite ga na dva dijela i u jedan dio umješajte čokoladu u prahu
  2. 2
    Razvaljajte tamno tijesto na debljinu 3-5 mm,ovisno kako vi volite tanje ili deblje ,pecite otp na 200 stupnjeva 5-9 minuta
  3. 3
    Isto tako i svijetlo tijesto samo u sredinu načinite rupicu
  4. 4 Moto keksi
    Za fil izmiksajte maslac i šećer u prahu,na kraju mu primješajte otopljenu čokoladu,odmah filujte na svaki keksić po pola žličice fila
  5.   Lili-vanili


    lili-vanili

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.
    2. 2
      U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.
    3. 3
      Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!
    4. 4
      Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.
    5. 5
      Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
    6. 6
      Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.
    7. 7
      Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.
    8. 8
      Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.                             

Нема коментара:

Постави коментар