Karamele na domaći način
Obožavate okus karamele? Ako ste jedan pd zaljubljenika u ovu poslasticu, predlažemo vam jednostavni recept po kojem uvijek možete napraviti omiljenu slasticu. Nakon hlađenja, karamele držite na sobnoj temperaturi
Sastojci:
5 šalica šećera
1 šalica vode
6 žlica maslaca
1 šalica vrhnja
Priprema:
Uspite šećer u lonac, ulijte vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima.
Neka prokuha pa ostavite na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju
jantara. Ugasite vatru pa s drvenom kuhačom umiješajte maslac i vrhnje.
Izlijte u plići kalup obložen namašćenim papirom. Neka se hladi.
Stvrdnuti karamel isijecite na kvadratiće i poslužite.
Sastojci:
5 šalica šećera
1 šalica vode
6 žlica maslaca
1 šalica vrhnja
Priprema:
Uspite šećer u lonac, ulijte vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima.
Neka prokuha pa ostavite na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju jantara. Ugasite vatru pa s drvenom kuhačom umiješajte maslac i vrhnje.
Izlijte u plići kalup obložen namašćenim papirom. Neka se hladi.
Stvrdnuti karamel isijecite na kvadratiće i poslužite.
5 šalica šećera
1 šalica vode
6 žlica maslaca
1 šalica vrhnja
Priprema:
Uspite šećer u lonac, ulijte vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima.
Neka prokuha pa ostavite na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju jantara. Ugasite vatru pa s drvenom kuhačom umiješajte maslac i vrhnje.
Izlijte u plići kalup obložen namašćenim papirom. Neka se hladi.
Stvrdnuti karamel isijecite na kvadratiće i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар