Dekorativna rolada
Dekorativni rolad
Sastojci
Dekoracija
Biskvit
Krema
-
400 ml
mlijeka
-
2 žlice
šećera
-
1
bourbon vanilija puding
-
1
žumanjak
-
120g
margarina za kreme
- 400 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 bourbon vanilija puding
- 1 žumanjak
- 120g margarina za kreme
Priprema
-
1
Sve sastojke za dekoraciju pomiješajte zajedno, napunite vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za led i odrežite joj vrh.
-
2
Priremite papir za pećenje.
Izrežite ga na mjeru tepsije (tepsija 25 x 38 cm), nacrtajte na njemu uzorak koji god želite, vratite ga u tepsiju.
-
3
Smjesom za dekoraciju prođite preko crta koje ste nacrtali.
Stavite u led na nekih 15 minuta.
-
4
Za to vrijeme pripremite biskvit,
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Žumanjke umutite sa šećerom (i malo soli), dodajte brašno i ručno dodajte snijeg od bjelanjaka.
-
5
Izvadite tepsiju iz leda i lagano ulijte biskvit.
pecite u ZAGRIJANOJ pećnici na 170°C oko 15-ak minuta.
-
6
Pećeni, vrući biskvit odvojite od papira za pećenje i odmah zarolajte u rolad.
Ostavite biskvit da se ohladi.
-
7
Za kremu stavite kuhat oko 3 dcl mlijeka sa šećerom u ostatak mlijeka umiješajte puding i žumanjak, dodajte to u provrelo mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Ostavite kremu da se hladi i u hladnu umiješajte margarin.
-
8
Namažite rolad i ostavite da se hladi (meni se hladio oko pola sata...moji nisu više mogli čekat :))))
-
1
Sve sastojke za dekoraciju pomiješajte zajedno, napunite vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za led i odrežite joj vrh.
-
2
Priremite papir za pećenje.
Izrežite ga na mjeru tepsije (tepsija 25 x 38 cm), nacrtajte na njemu uzorak koji god želite, vratite ga u tepsiju.
-
3
Smjesom za dekoraciju prođite preko crta koje ste nacrtali.
Stavite u led na nekih 15 minuta.
-
4
Za to vrijeme pripremite biskvit,
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Žumanjke umutite sa šećerom (i malo soli), dodajte brašno i ručno dodajte snijeg od bjelanjaka.
-
5
Izvadite tepsiju iz leda i lagano ulijte biskvit.
pecite u ZAGRIJANOJ pećnici na 170°C oko 15-ak minuta.
-
6
Pećeni, vrući biskvit odvojite od papira za pećenje i odmah zarolajte u rolad.
Ostavite biskvit da se ohladi.
-
7
Za kremu stavite kuhat oko 3 dcl mlijeka sa šećerom u ostatak mlijeka umiješajte puding i žumanjak, dodajte to u provrelo mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Ostavite kremu da se hladi i u hladnu umiješajte margarin.
-
8
Namažite rolad i ostavite da se hladi (meni se hladio oko pola sata...moji nisu više mogli čekat :))))
Posluživanje
Napomena:
Ovu smjesu za dekoraciju možete napravit na dva načina:
1. da stavite 20gr brašna + 20gr kakaa (i svi ostali sastojci)
2. da umjesto kakaa stavite sve brašno...znači 40gr brašna + malo neke jestive boje i svi ostali sastojci.
ja sam se odlučila za ovu drugu opciju jer sam htjela crvene šare, al ako nemate boje ili ne želite bojat stavite kakao.
Napomena:
Ovu smjesu za dekoraciju možete napravit na dva načina:
1. da stavite 20gr brašna + 20gr kakaa (i svi ostali sastojci)
2. da umjesto kakaa stavite sve brašno...znači 40gr brašna + malo neke jestive boje i svi ostali sastojci.
ja sam se odlučila za ovu drugu opciju jer sam htjela crvene šare, al ako nemate boje ili ne želite bojat stavite kakao.
Ovu smjesu za dekoraciju možete napravit na dva načina:
1. da stavite 20gr brašna + 20gr kakaa (i svi ostali sastojci)
2. da umjesto kakaa stavite sve brašno...znači 40gr brašna + malo neke jestive boje i svi ostali sastojci.
ja sam se odlučila za ovu drugu opciju jer sam htjela crvene šare, al ako nemate boje ili ne želite bojat stavite kakao.
Dekorativna rolada
Čim sam naišla na ovaj recept s bloga La receta de la felicidad
nisam imala mira dok nisam isprobala ovu vrstu dekoracije biskvita.
Originalni recept
Sastojci za biskvit (pleh 28x33cm)
6 jaja
180 g brašna
180 g šećera
prstohvat soli
Krema od sira
80 g omekšalog maslaca
200 g krem sira (ABC, Dukatela)
130 g šećera u prahu
Par kapi esencije vanilije
100 g malina
Dekorativna pasta na biskvitu
1 bjelanjak
40 g brašna
30 g šećera
30 g maslaca sobne temperature
Nekoliko kapi prehrambene boje po želji
Za kremu dobro promiješajte omekšali maslac, sir, vaniliju, šećer u
prahu i stavite u hladnjak.Na papiru veličine pleha u kojem ćete peći
biskvit nacrtajte flomasterom dekoraciju po želji.Papir na kojem ste
nacrtali dekoraciju stavite na pleh, a na njega papir za pečenje na
kojem ćete precrtati dekoraciju pastom.
Za dekorativnu pastu dobro promiješajte sve sastojke. Stavite ju u
slastičarsku vrećicu sa tankim nastavkom ili u vrećicu za zamrzavanja
kojoj ćete odrezati vrh.
Na papir za pečenje precrtajte dekoraciju koja Vam se nalazi ispod
papira za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač dok pripremate biskvit.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Za biskvit miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu i gustu
smjesu. Dodajte brašno i sol koje ste prethodno prosijali i sve dobro
promiješajte. Dekorativnu pastu izvadite iz hladnjaka i na nju prelijte
biskvit pa ga pažljivo poravnajte.
Pecite ga cca 10 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pažljivo
odlijepite papir za pečenje. Urolajte ga u čistu kuhinjsku krpu, tako da
dekorativna strana bude dolje.
Ohladjeni biskvit premažite kremom, poslažite maline i zarolajte ga, stavite u hladnjak da se malo ohladi i poslužite.
Originalni recept
Sastojci za biskvit (pleh 28x33cm)
6 jaja
180 g brašna
180 g šećera
prstohvat soli
Krema od sira
80 g omekšalog maslaca
200 g krem sira (ABC, Dukatela)
130 g šećera u prahu
Par kapi esencije vanilije
100 g malina
Dekorativna pasta na biskvitu
1 bjelanjak
40 g brašna
30 g šećera
30 g maslaca sobne temperature
Nekoliko kapi prehrambene boje po želji
Za kremu dobro promiješajte omekšali maslac, sir, vaniliju, šećer u prahu i stavite u hladnjak.Na papiru veličine pleha u kojem ćete peći biskvit nacrtajte flomasterom dekoraciju po želji.Papir na kojem ste nacrtali dekoraciju stavite na pleh, a na njega papir za pečenje na kojem ćete precrtati dekoraciju pastom.
Za dekorativnu pastu dobro promiješajte sve sastojke. Stavite ju u slastičarsku vrećicu sa tankim nastavkom ili u vrećicu za zamrzavanja kojoj ćete odrezati vrh.
Na papir za pečenje precrtajte dekoraciju koja Vam se nalazi ispod papira za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač dok pripremate biskvit.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Za biskvit miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu i gustu smjesu. Dodajte brašno i sol koje ste prethodno prosijali i sve dobro promiješajte. Dekorativnu pastu izvadite iz hladnjaka i na nju prelijte biskvit pa ga pažljivo poravnajte.
Pecite ga cca 10 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Urolajte ga u čistu kuhinjsku krpu, tako da dekorativna strana bude dolje.
Ohladjeni biskvit premažite kremom, poslažite maline i zarolajte ga, stavite u hladnjak da se malo ohladi i poslužite.
Žirafa roll
Sastojci
Tamni biskvit
Uzorak
Ganache
-
100 ml
vrhnja za kuhanje
-
200 g
čokolade
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g čokolade
Priprema
-
1
Za početak na pak papir iscrtati šablonu
žirafine kože. Ja sam ju podebljala sa markerom da mi se bolje vidi.
Pak papir staviti na lim tako da olovka dođe sa donje strane da nema
doticaj sa tijestom.
-
2
POSUDA 1:
Izmiksati 3 žumanjka sa 15 g šećera, 4 žlice vode, i dvije žlice ulja.
Od toga oduzeti 2 žlice smjese za uzorak, a u ostatak dodati vaniliju, 10 g kakaa i 72 g brašna.
-
3
POSUDA 2:
Miksati jedan bjelanjak dok ne zapjeni. Dodati 2 žlice šećera i tuči
dok ne očvrsne. Dodati 2 žlice tijesta od žumanjaka i 1,5 žlice brašna.
Staviti u dresir vrećicu i na pak papiru iscrtati uzorak. Staviti u
zagrijanu pečnicu na 50ak sekundi.
-
4
POSUDA 3:
Istuči 3 bjelanjka i postupno im dodavati 50 g šećera.
-
5
Pomiješati smjesu od žutanjaka ( posuda 1
) sa bjelanjcima ( posuda 3 ), te preliti na lim preko uzorka. Ja
biskvit pečem, na 170°C cca 8-10 min. Ovo ovisi o pečnici pa je najbolje
probati čačkalicom kad je pečeno.
-
6
Pečen biskvit izvaditi na krpu, skinuti pak papir i odmah ga narolati da poprimi oblik dok se hladi.
-
7
Unutra možete staviti kremu po želji, ja sam stavila ganache koji sam hladni promiksala.
-
1
Za početak na pak papir iscrtati šablonu žirafine kože. Ja sam ju podebljala sa markerom da mi se bolje vidi. Pak papir staviti na lim tako da olovka dođe sa donje strane da nema doticaj sa tijestom.
-
2
POSUDA 1:
Izmiksati 3 žumanjka sa 15 g šećera, 4 žlice vode, i dvije žlice ulja.
Od toga oduzeti 2 žlice smjese za uzorak, a u ostatak dodati vaniliju, 10 g kakaa i 72 g brašna.
-
3
POSUDA 2:
Miksati jedan bjelanjak dok ne zapjeni. Dodati 2 žlice šećera i tuči dok ne očvrsne. Dodati 2 žlice tijesta od žumanjaka i 1,5 žlice brašna. Staviti u dresir vrećicu i na pak papiru iscrtati uzorak. Staviti u zagrijanu pečnicu na 50ak sekundi.
-
4
POSUDA 3:
Istuči 3 bjelanjka i postupno im dodavati 50 g šećera.
-
5
Pomiješati smjesu od žutanjaka ( posuda 1 ) sa bjelanjcima ( posuda 3 ), te preliti na lim preko uzorka. Ja biskvit pečem, na 170°C cca 8-10 min. Ovo ovisi o pečnici pa je najbolje probati čačkalicom kad je pečeno.
-
6
Pečen biskvit izvaditi na krpu, skinuti pak papir i odmah ga narolati da poprimi oblik dok se hladi.
-
7
Unutra možete staviti kremu po želji, ja sam stavila ganache koji sam hladni promiksala.
Rolat od badema i narance.
Sastojci
-
kakao tuile paste
-
biskvit od narance
-
marmelada od narance
-
marmelada od mandarina
-
sok od narance
-
suve brusnice
-
200 g
badema
-
60 g
putera
- kakao tuile paste
- biskvit od narance
- marmelada od narance
- marmelada od mandarina
- sok od narance
- suve brusnice
- 200 g badema
- 60 g putera
Priprema
-
1
Biskvit sa tuile sarama se radi po ovom receptu
Postupak izrade biskvita u slikama:
Mazanje preko sablona
Spremno za u frizider
Gotov isaran biskvit
Gotovom biskvitu odsecite krajeve da bude lepo ravan i umotajte ga u
vlaznu krpu (duzina rolne je kraca duzina pravougaonika da se lepse
smota) i ostavite da se malo prohladi.
-
2
Za kremu, potopite brusnice u sok od narance
i ostavite ih da malo odstoje da upiju tecnost pa ih ocedite.
-
3
U serpu stavite bademe i brusnice, stavite u
dzezvu sok od narance da prokuva pa pofurite bademe sa tek toliko da se
dobije gusta smesa, dodajte puter naseckan na kockice i stavite na
laganu vatru i mesajte dok se puter ne rastopi i smesa ne poveze.
-
4
Rolat premazite mesavinom marmelade od narance i marmelade od mandarina pa zatim kremom i zarolajte.
-
5
-
6
Po zelji rolat mozete ukrasiti i ukrasima od preostale tuile paste koji se prave ovako:
Tuile stavite u vrecicu i odsecite joj vrh, pa zatim naravite sare po
silpatu ili pek papiru, pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, posto
je tanko treba vrlo malo vremena pa pazite da ne zagori. Vadite jedan po
jedan spatulom iz rerne i stavte da se hlade savijeni najbolje u
kartonu od jaja.
Tuile ukrasi
-
7
Ohladjene tuile ukrase zalepite na rolat koristeci marmeladu.
Ukrasen rolat
-
1
Biskvit sa tuile sarama se radi po ovom receptu
Postupak izrade biskvita u slikama:
Mazanje preko sablona
Spremno za u frizider
Gotov isaran biskvit
Gotovom biskvitu odsecite krajeve da bude lepo ravan i umotajte ga u vlaznu krpu (duzina rolne je kraca duzina pravougaonika da se lepse smota) i ostavite da se malo prohladi. -
2
Za kremu, potopite brusnice u sok od narance i ostavite ih da malo odstoje da upiju tecnost pa ih ocedite.
-
3
U serpu stavite bademe i brusnice, stavite u dzezvu sok od narance da prokuva pa pofurite bademe sa tek toliko da se dobije gusta smesa, dodajte puter naseckan na kockice i stavite na laganu vatru i mesajte dok se puter ne rastopi i smesa ne poveze.
-
4
Rolat premazite mesavinom marmelade od narance i marmelade od mandarina pa zatim kremom i zarolajte.
- 5
-
6
Po zelji rolat mozete ukrasiti i ukrasima od preostale tuile paste koji se prave ovako:
Tuile stavite u vrecicu i odsecite joj vrh, pa zatim naravite sare po silpatu ili pek papiru, pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, posto je tanko treba vrlo malo vremena pa pazite da ne zagori. Vadite jedan po jedan spatulom iz rerne i stavte da se hlade savijeni najbolje u kartonu od jaja.
Tuile ukrasi -
7
Ohladjene tuile ukrase zalepite na rolat koristeci marmeladu.
Ukrasen rolat
Rolat od nugata i čokolade
Sastojci
krem:
biskvit:
-
3
jaja
-
1
žumanac
-
125 g
šećera
-
1
vanilin šećer,
-
125 g
brašna
-
na vrh noža
prašak za pecivo
-
1/2 kšč.
kakaa
- 3 jaja
- 1 žumanac
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer,
- 125 g brašna
- na vrh noža prašak za pecivo
- 1/2 kšč. kakaa
fil:
-
150 ml
slatke pavlake/vrhnja
-
1
vanilin šećer
-
2
šlagfixa
-
100 g
nugata
- 150 ml slatke pavlake/vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 2 šlagfixa
- 100 g nugata
Priprema
-
1
Prah za pzding izmešati sa šećerom i 6-7
kašika od izmerenog mleka. Ostatak mleka i slatku pavlaku zakuvati,
nugat naseckati u otopiti u mleku. Maknuti sa vatre i umešati razmućeni
puding, muteći žicom. Zakuvati još oko 1 minut, prekriti prozirnom
folijom i pustiti da se dobro ohladi.
-
2
Za biskvit jaja i žumanca penasto umutiti
oko 1 min. Zatim muteći dodavati šećer i vanilin šećer muteći 1 minut.
Nastavite sa mućenjem jos 2 minuta. Brašno i prašak za pecivo izmešati,
prosejati i dodati u masu od jaja, muteći srednjom brzinom.
-
3
Testo podeliti na dva dela i u jedan
umešati kakao. Oba dela testa staviti u po jednu vrećicu sa okruglim
otvorom, vel 1,5 cm. Na pleh za papirom, dijagonalno povlačiti jednake
linije, u razdaljini od 2 cm, a zatim prazni prostor ispuniti tamnim
testom.
-
4
Testo odmah stavite da se peče u
zagrejanoj pećnici na 200*C, oko 8 minuta. Izvaditi iz pleha, odlepiti
papir, vratiti testo na njega, preko staviti još jedan list papira, i
još vruć biskvit urolati, i pustiti da se ohladi.
-
5
Za fil pavlaku i vanilin šećer ulupati sa
kremfixom. Dodati ohlađeni puding, i čvrsto ulupati. Odmotati biskvit,
ukloniti papire, i premazati kremom.
-
6
Nugat narezati na jednake šnite, i
porađati ga na kremu u jednom redu, sa duže strane biskvita. Tako
nafilovan biskvit urolati, i staviti ga u hladnjak par sati.
-
1
Prah za pzding izmešati sa šećerom i 6-7 kašika od izmerenog mleka. Ostatak mleka i slatku pavlaku zakuvati, nugat naseckati u otopiti u mleku. Maknuti sa vatre i umešati razmućeni puding, muteći žicom. Zakuvati još oko 1 minut, prekriti prozirnom folijom i pustiti da se dobro ohladi.
-
2
Za biskvit jaja i žumanca penasto umutiti oko 1 min. Zatim muteći dodavati šećer i vanilin šećer muteći 1 minut. Nastavite sa mućenjem jos 2 minuta. Brašno i prašak za pecivo izmešati, prosejati i dodati u masu od jaja, muteći srednjom brzinom.
-
3
Testo podeliti na dva dela i u jedan umešati kakao. Oba dela testa staviti u po jednu vrećicu sa okruglim otvorom, vel 1,5 cm. Na pleh za papirom, dijagonalno povlačiti jednake linije, u razdaljini od 2 cm, a zatim prazni prostor ispuniti tamnim testom.
-
4
Testo odmah stavite da se peče u zagrejanoj pećnici na 200*C, oko 8 minuta. Izvaditi iz pleha, odlepiti papir, vratiti testo na njega, preko staviti još jedan list papira, i još vruć biskvit urolati, i pustiti da se ohladi.
-
5
Za fil pavlaku i vanilin šećer ulupati sa kremfixom. Dodati ohlađeni puding, i čvrsto ulupati. Odmotati biskvit, ukloniti papire, i premazati kremom.
-
6
Nugat narezati na jednake šnite, i porađati ga na kremu u jednom redu, sa duže strane biskvita. Tako nafilovan biskvit urolati, i staviti ga u hladnjak par sati.
Lička rolada
Sastojci
Biskvit žuti:
-
4
jaja
-
4 žlice
šećera u prahu
-
4 žlice
brašna oštrog
-
1 žličica
praška za pecivo
- 4 jaja
- 4 žlice šećera u prahu
- 4 žlice brašna oštrog
- 1 žličica praška za pecivo
Biskvit smeđi:
-
4
jaja
-
4 žlice
šećera u prahu
-
4 žlice
brašna oštrog
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1-2 žlice
kakaa
- 4 jaja
- 4 žlice šećera u prahu
- 4 žlice brašna oštrog
- 1 žličica praška za pecivo
- 1-2 žlice kakaa
Krema:
-
7 dl
mlijeka
-
20 dag
šećera
-
3 žlice
brašna oštrog
-
4 žlice
gustina
-
20 dag
margarina
-
1 rebro
čokolade za kuhanje
-
sok limuna
-
2 kom
oblatne-srednje veličine (28×37cm-tena)
- 7 dl mlijeka
- 20 dag šećera
- 3 žlice brašna oštrog
- 4 žlice gustina
- 20 dag margarina
- 1 rebro čokolade za kuhanje
- sok limuna
- 2 kom oblatne-srednje veličine (28×37cm-tena)
Priprema
-
1
Za biskvit bjelanjke miksati u čvrsti
snijeg. Udrugoj posudi žumanjke miksati sa šećerom , dodati brašno
pomješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. U
tepsiju , veliku od pečnice , staviti papir za pečenje , malo ga
namastiti i posipati brašnom te staviti tijesto , poravnati i peći na
150°C 5 min.
Isto ponoviti sa drugim tijestom samo u brašno pomješati i kakao .
-
2
Za kremu u 3 dl mlijeka razmutiti brašno i
gustin . Ostatak mlijeka staviti na vatru sa šećerom da zakipi. Maknuti
sa vatre i dodati hladno mlijeko pomješano sa brašnom i gustinom,
vratiti na vatru i mješati da se zgusne. Od vruće kreme odmah odvojiti
1/3 u koju umješati čokoladu . Jednu i drugu kremu ohladiti i u hladno
dodati margarin (1/3 u kremu od čokolade, 2/3 u kremu bijelu) dobro
miksati i u bijelu kremu dodati soka od limuna po ukusu.
-
3
Biskvite razrezati po dijagonali na dva dijela. Oblatnu staviti na mokru krpu i pustiti da se navlaži kako bi ju mogli rolati.
-
4
-
5
Rolade staviti u hladnjak da se dobro ohlade
i narezati . Najbole je rezati sa nožem za kruh (pilom).
-
1
Za biskvit bjelanjke miksati u čvrsti snijeg. Udrugoj posudi žumanjke miksati sa šećerom , dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. U tepsiju , veliku od pečnice , staviti papir za pečenje , malo ga namastiti i posipati brašnom te staviti tijesto , poravnati i peći na 150°C 5 min.
Isto ponoviti sa drugim tijestom samo u brašno pomješati i kakao .
-
2
Za kremu u 3 dl mlijeka razmutiti brašno i gustin . Ostatak mlijeka staviti na vatru sa šećerom da zakipi. Maknuti sa vatre i dodati hladno mlijeko pomješano sa brašnom i gustinom, vratiti na vatru i mješati da se zgusne. Od vruće kreme odmah odvojiti 1/3 u koju umješati čokoladu . Jednu i drugu kremu ohladiti i u hladno dodati margarin (1/3 u kremu od čokolade, 2/3 u kremu bijelu) dobro miksati i u bijelu kremu dodati soka od limuna po ukusu.
-
3
Biskvite razrezati po dijagonali na dva dijela. Oblatnu staviti na mokru krpu i pustiti da se navlaži kako bi ju mogli rolati.
- 4
-
5
Rolade staviti u hladnjak da se dobro ohlade i narezati . Najbole je rezati sa nožem za kruh (pilom).
Šareni rolat
Potrebno je:
150 g mlevenog keksa, 1 čaša vode, 250 g šećera, 200 g kokosovog brašna, 100 g mlevenih oraha, 100 g čokolade za kuvanje.
150 g mlevenog keksa, 1 čaša vode, 250 g šećera, 200 g kokosovog brašna, 100 g mlevenih oraha, 100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Stavite šećer sa čašom vode da provri i mešajte dok se šećer ne istopi. U otopljen šećer dodajte keks, orahe i kokosovo brašno, pa sve dobro izmešajte i masu podelite na dva dela. U jednu polovinu umešajte otopljenu čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na dasci za mešanje ili kuhinjskoj ravnoj podlozi rastanjite prvo beli deo, pa po njoj rastanjite masu sa čokoladom. Sve urolajte i ostavite na poslužavniku da se prosuši. Isecite na kolutove i poslužite.
Stavite šećer sa čašom vode da provri i mešajte dok se šećer ne istopi. U otopljen šećer dodajte keks, orahe i kokosovo brašno, pa sve dobro izmešajte i masu podelite na dva dela. U jednu polovinu umešajte otopljenu čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Na dasci za mešanje ili kuhinjskoj ravnoj podlozi rastanjite prvo beli deo, pa po njoj rastanjite masu sa čokoladom. Sve urolajte i ostavite na poslužavniku da se prosuši. Isecite na kolutove i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар