Moka torta
Sastojci
kora
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika mlevene kafe
- 100 ml ulja
- 100 ml mlake vode
za natapanje kora
- malo mleka
- 1 kesica instant kafe 2u1
fil
- 2 kesice pudinga od vanile
- 6 kašike gustina
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 300 g prah šećera
- šlag za dekoraciju
Priprema
-
1
Od sastojaka za koru, umutite i ispecite okruglu koru pa je presecite vodoravno na dva dela. Dužinu pečenja prilagodite svojoj rerni, otprilike je dovoljno 10 do najviše 15 minuta na umerenoj temperaturi.
Ili kao ja, u velikom plehu pa preseći na tri šnite.
Kore poprskajte toplim mlekom u kome ste razmutili instant kafu.
-
2
Puding i gustin razmutite u malo mleka pa zakuvajte u preostalom mleku kad zavri. Skuvajte krem i ohladite ga.
Margarin umutite sa prah šećerom pa kašiku po kašiku dodajte u ohladjen puding i neprestano mutite dok ne dobijete penasti krem.
Krem podelite na dva dela pa isfilujte kore.
Umutite šlag i ukrasite tortu po želji.
Cokoladna torta
Sastojci
Priprema
-
1
Umutiti sastojke za koru i od te mase ispeci dve kore koje kasnije treba preseci da ispadnu 4 kore.
Pekla sam u kalupu precnika 26 cm iz dva puta i ispale su mi fino visoke kore koje su se lepo isekle koncem (prvi put u zivotu mi je to uspelo, obicno pecem 4 kore posebno).
-
2
Margarin umutiti sa prah secerom, dodati zumanca i preko njih sipati 3 kasike vrelog mleka i rastopljenu cokoladu. Sve to izmiksirati pa sjediniti sa 3 belanca umucena posebno bez secera.
Sve lepo sjediniti pa filovati svaku koru.
Kore kvasiti vrucim mlekom.
Ukrasiti cokoladnim slagom.
Ledene kocke
Sastojci
Priprema
-
1
Umutiti patispanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peci oko deset minuta.
-
2
Za sirup staviti secer i vodu da provri, malo ukuvati i preliti preko hladnog patispanja.
-
3
Fil: Od litre mleka oduzeti malo i razbiti brasno, a ostatak staviti sa secerom da provri. Umesati brasno i skuvati krem, pa staviti 3 vanilice i ostaviti da se ohladi.
-
4
Posebno umutiti margarin sa limunovim ekstraktom ili korom od limuna i sjediniti sa hladnim kremom.Dobro umutiti i premazati patispanj.
-
5
Za glazuru otopiti cokoladu, malo mleka i malo ulja i premazati preko fila.
-
6
Dobro ohladiti i seci na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар