недеља, 18. мај 2014.

Kiseli sampinjoni...

                                 Kiseli sampinjoni

Recept sam dobila od prijateljice koja ga je pokupila od prodavca sampinjona, probala i mogu vam reci da 

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Oprati sampinjone, iseckati ih na listice i kuvati u cistoj vodi oko 30 minuta. Kad su skuvani, procediti ih i oprati hladnom vodom, pa ocediti.
  2. 2
    Dok se sampinjoni kuvaju napraviti rastvor i dobro promesati da se svi sastojci otope. Rastvor se ne kuva.
    Ne brinite ako ne mozete lepo da rastvorite konzervans, sam ce se otopiti vrlo brzo.
  3. 3
    Rastvor naliti preko sampinjona i ostaviti tako u serpi da odstoji preko noci, pa resetkastom kasikom rasporediti sampinjone u tegle i naliti preko rastvor.
    Dobro zatvoriti tegle. Tako spremljeni sampinjoni mogu stajati duze vreme, kao zimnica, mada smo ih mi jeli odmah ujutru.

Posluživanje

Kolicinu sastojaka prilagodite svojim potrebama, ja sam radila od 750 g sampinjona, cisto da probam i izasla mi je jedna velika i jedna manja tegla. Sledeci put radim od cele mere.
Identicnog su ukusa kao i kupljeni.

Нема коментара:

Постави коментар