четвртак, 8. мај 2014.



Čokoladni rolat sa bananama: Mačije oči

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo (puna čajna žličica)
Za kremu:
  • 3 jaja
  • 12 dag šećera
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 2 vanilin šećera s aromom ruma
  • 15 dag margarina ili maslaca
  • I još: 4 banane

 Priprema

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Za biskvit: odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati prvo žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno, prašak za pecivo i kakao te dobro sjediniti. Na kraju lagano umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu na papir za pečenje u velik lim. Peći u pećnici zagrijanoj na 180ºC 20 minuta. Izvaditi iz pećnice pa još vrući biskvit zamotati u roladu zajedno s papirom za pečenje. (radite ovo kuhinjskom rukavicom ili uz pumoć krpe kako se ne biste opekli) Pustiti da se tako zamotan biskvit ohladi.
Ashampoo_Snap_2014.04.03_07h46m48s_001_
2. Za kremu: miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Tada masu prebaciti u lončić na paru pa kuhati punih 10 minuta na jakoj pari uz stalno miješanje. Krema se uslijed ovoga neće odmah stvrdnuti ali tako reba biti. Maknuti s pare pa u još vruću kremu dodati čokoladu natrganu na komadiće i miješati dok se sve skupa lijepo ne sjedini. U prohlađenu kremu umiješati posebno izrađen margarin ili maslac.
3. Sada roladu odmotati, pažljivo odstraniti papir za pečenje pa sa 2/3 kreme premazati ravnomjerno. Sa svake strane biskvita složiti po 2 banane (ako ste kupili banane koje su jako zakrivljene tada ih prerežite i tako nekako složite da budu u nekom redu jedna iza druge. Za ovo vam je potrebno 4 banane. Postaviti roladu na pladanj tako da zamotana strana bude prema dolje, (prije toga onaj spoj malo ‘zalijepite’ sa manjom količine kreme da se ne razdvaja, premazati ostatkom kreme i rashladiti.

Нема коментара:

Постави коментар