уторак, 6. мај 2014.

bakin recept...

      ŽEMLJAČA


Sastojci

Priprema

  1. 1 Žemljača
    Kruh dan, dva stari narežite na šnite i stavite ga u prikladnu posudu.
  2. 2 Žemljača
    U mlijeko stavite šećer i vanilin šećer te kada mlijeko zavrije prelijte po kruhu…
  3. 3 ŽemljačaOstavite da se kruh namaće ko 20-tak minuta

  4. 4 Žemljača
    Nakon toga na kruh izlijte iztrajbana jaja, pa na to naribajte koricu od limuna te dodajte grožđice koje su ste namakali u rumu.
  5. 5
    Kad ste sve to napravili s kuhačom sve to dobro imješajte u jednličnu kašu ...
  6. 6 ŽemljačaI stavite u podmazan kalup za torte…

  7. 7 ŽemljačaU zagrijanoj pečnici na 180°C peći oko pola sata…

  8. 8 Žemljača
    Kada je žemljaća pećena malo je ohladite premažite je omiljenim pekmezom ili đemom….
  9. 9
    Režite na trokute i još malo dodajte pekmeza.

Нема коментара:

Постави коментар