ŽEMLJAČA
Sastojci
Priprema
-
1
Kruh dan, dva stari narežite na šnite i stavite ga u prikladnu posudu.
-
2
U mlijeko stavite šećer i vanilin šećer te kada mlijeko zavrije prelijte po kruhu…
-
3
Ostavite da se kruh namaće ko 20-tak minuta
-
4
Nakon toga na kruh izlijte iztrajbana jaja, pa na to naribajte koricu od limuna te dodajte grožđice koje su ste namakali u rumu.
-
5
Kad ste sve to napravili s kuhačom sve to dobro imješajte u jednličnu kašu ...
-
6
I stavite u podmazan kalup za torte…
-
7
U zagrijanoj pečnici na 180°C peći oko pola sata…
-
8
Kada je žemljaća pećena malo je ohladite premažite je omiljenim pekmezom ili đemom….
-
9
Režite na trokute i još malo dodajte pekmeza.
Нема коментара:
Постави коментар