Rum kocke ...
Sastojci
Potrebno:
4 jaja
200 g. secera
80 g. margarina
100 g. brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
1 dl. mleka
150 g. mlevenih oraha/lesnika.
Preliv:
1 dl. vode
150 g. secera
1 dl. ruma
Glazura:
100 g. cokolade za kuvanje
1 kasika ulja.
Priprema
Rernu zagrejte na 200C.
Pleh vel(20x30cm)oblozite papirom za pecenje i podmazite sa malo ulja.
Jaja odvojite bel.od zumanaca.
Belanca dobro umutite u cvrst sneg.
Zumanca umutite sa secerom i omeksalim margarinom (sobne temperature),kada dobro umutite dodajte brasno,p.za pecivo,kakao,mleko,mlev.lesnike, i na kraju sneg umucen od belanaca.
Sve dobro promesajte,sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 25-30 min.
Za preliv prokuvajte vodu i secer,na krju dodajte rum,i jos toplo preijte preko vruceg kolaca.Sve dobro ohladite.
Cokoladu otopite na pari,dodajte ulje i sve prelijte po kolacu.Kolac stavite na pola sata u frizider da se cokolada stegne i seci na kocke.
Sastojci
Potrebno:
4 jaja
200 g. secera
80 g. margarina
100 g. brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
1 dl. mleka
150 g. mlevenih oraha/lesnika.
Preliv:
1 dl. vode
150 g. secera
1 dl. ruma
Glazura:
100 g. cokolade za kuvanje
1 kasika ulja.
Priprema
Rernu zagrejte na 200C.
Pleh vel(20x30cm)oblozite papirom za pecenje i podmazite sa malo ulja.
Jaja odvojite bel.od zumanaca.
Belanca dobro umutite u cvrst sneg.
Zumanca umutite sa secerom i omeksalim margarinom (sobne temperature),kada dobro umutite dodajte brasno,p.za pecivo,kakao,mleko,mlev.lesnike, i na kraju sneg umucen od belanaca.
Sve dobro promesajte,sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 25-30 min.
Za preliv prokuvajte vodu i secer,na krju dodajte rum,i jos toplo preijte preko vruceg kolaca.Sve dobro ohladite.
Cokoladu otopite na pari,dodajte ulje i sve prelijte po kolacu.Kolac stavite na pola sata u frizider da se cokolada stegne i seci na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар