среда, 2. април 2014.


Posted by Recepti Domaci · 
ROL CUPAVCI....




Sastojci za kore:
 4 jaja
120 g secera
120 g brasna
2 kasicice praska za pecivo
2 kasike tople vode
2 kasike ulja

Fil:
2 jaja
100 g secera
100 g cokolade za kuvanje
200 g maslaca

Preliv:
2 dl mleka
200 g cokolade za kuvanje
100 g secera
150 g maslaca

i jos:
oko 200 g kokosovog brasna
Priprema:
Prvo pripremiti fil i serpicu sa vodom iznad koje cete kuvati fil na pari. Staviti serpicu sa vodom na ringlu i ukljuciti da voda prokuva.
Za fil umutiti penasto jaja sa secerom. Prebaciti posudu sa jajima na serpu u kojoj voda vri i kuvati fil na pari, neprestano mesajuci zicom za mucenje ili varjacom, desetak minuta ili dok smesa ne postane penasta i pocne da se zgusnjava. Skinuti sa vatre, dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada istopi. Ostaviti da se ohladi. Hladan fil izmiksati sa penasto umucenim maslacem.

Veliki pleh od rerne obloziti papirom za pecenje. Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Za biskvit izmiksati penasto dva belanca. Dodati 60 g secera i nastaviti miksanje da smesa ne postane cvrsta i sjajna. Dodati 2 zumanca, kratko izmiksati a zatim iskljuciti mikser, dodati 60 g brasna izmesanog sa 1 kasicicom praska za pecivo i izmesati varjacom ili zicom za mucenje. Na kraju dodati 1 kasiku vode i 1 kasiku ulja, promesati i sipati u pripremljen pleh.
Peci, u zagrejanoj rerni, oko 6-7 minuta ili dok povrsina ne porumeni.
U medjuvremenu, od ostatka sastojaka za biskvit, na isti nacin pripremiti jos jednu koru.

Peceni biskvit izvaditi iz rerne, istresti na papir za pecenje ili kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi. Isto postupiti sa drugim biskvitom, ispeci ga i ostaviti da se ohladi.

Podeliti pripremljen fil na dva jednaka dela, svakom polovinom premazati jedan biskvit.

Nafilovani biskvit, sirom stranom, iseci na pet jednakih trakica.

Svaku trakicu iseci na tri jednaka dela (na slici fali jedna trakica jer sam zaboravila da slikam pre pocetka rolovanja).

Svaki kvadratic saviti u maleni rolat. Fil ce malo cureti sa strane, poneki rolatic pucati ali sve ce to prekriti cokolada i kokos na kraju.

Sloziti rolatice na tanjir ili tacnu i ostaviti sa strane dok pripremate preliv.

Izmesati sve sastojke za preliv u manjoj serpici, staviti na vatru i mesati dok smesa ne prokuva i svi sastojci se istope i sjedine. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane da se preliv ohladi (tako ce se za rolate lepiti vise cokolade nego kad ih umocite u toplu i tecnu cokoladu).

U ciniju ili tanjir sipati kokosovo brasno.
Umakati rolat po rolat u ohladjeni preliv a zatim uvaljati u smesu od kokosa. Sloziti na tacnu i ostaviti da se cokolada osusi

.

Нема коментара:

Постави коментар