Plazma torta
Način pripreme
Umutiti 5 bjelanaca i 5 kašika šećera mikserom, a zatim dodati 5 kašika
mljevene plazme pa nastaviti mutiti sa drvenom kašikom. Koru u kalupu
za tortu peći 15 minuta na 200°C, a potrebno je napraviti tri takve
kore.
15 žumanaca umutiti sa 250 gr šećera i dva pudinga od vanilije. Sve to skuhati u pola litra mlijeka, a nakon što se masa ohladi dodati 375 gr maslaca i ostatak od prvobitnih 300 gr plazme. U međuvremenu, rastopiti 100 gr čokolade za kuhanje, a zatim je dodati skuhanom filu.
Za drugi fil napraviti četiri šlag kreme od vanilije.
Tortu poredajte u sljedećem redoslijedu: kora, prvi fil, drugi fil (šlag). Sve to ponoviti tri puta. Tortu možete dekorisati sa izrendanom čokoladom ili mrvicama od čokolade (po želji).
15 žumanaca umutiti sa 250 gr šećera i dva pudinga od vanilije. Sve to skuhati u pola litra mlijeka, a nakon što se masa ohladi dodati 375 gr maslaca i ostatak od prvobitnih 300 gr plazme. U međuvremenu, rastopiti 100 gr čokolade za kuhanje, a zatim je dodati skuhanom filu.
Za drugi fil napraviti četiri šlag kreme od vanilije.
Tortu poredajte u sljedećem redoslijedu: kora, prvi fil, drugi fil (šlag). Sve to ponoviti tri puta. Tortu možete dekorisati sa izrendanom čokoladom ili mrvicama od čokolade (po želji).
Нема коментара:
Постави коментар