Nepečena jafa torta sa mlevenim keksom i piškotama
Za ovu nepečenu jafa tortu je potrebno:
Za koru I:
500 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
350 g margarina,
300 ml soka od pomoradže.
Za koru II:
300 g jafa keksa,
sok od pomorandže.
200 g piškota,
sok od pomorandže.
Za fil:
1 litar mleka,
150 g šećera,
3 pudinga od vanile,
125 g margarina,
100 g šlaga,
10 krem bananica.
Nepečenu jafa tortu pripremiti na sledseći način:
U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.
Dodati mleveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.
U 1 l mleka skuvati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 10 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.
Нема коментара:
Постави коментар