петак, 28. март 2014.

Nepečena jafa torta sa mlevenim keksom i piškotama





Za ovu nepečenu jafa tortu je potrebno:




Kremasta torta sa jafa keksom 
Za koru I:

500 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
350 g margarina,
300 ml soka od pomoradže.

Za koru II:

300 g jafa keksa,
sok od pomorandže.

Nepecena jafa tortaZa koru III:

200 g piškota,
sok od pomorandže.

Za fil:

1 litar mleka,
150 g šećera,
3 pudinga od vanile,
125 g margarina,
100 g šlaga,
10 krem bananica.
Kremasta jafa torta sa piskotama 

Nepečenu jafa tortu pripremiti na sledseći način:


U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.

Dodati mleveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.

U 1 l mleka skuvati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Kremasta jafa torta sa mlevenim keksom i piskotama 
Posebno umutiti 125 g margarina i 10 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.

Нема коментара:

Постави коментар