понедељак, 31. март 2014.

 CAROBNI KOLAC


Sastojci:
150 g šećera
170 g margarina
100 g mliječne čokolade
50 g čokolade za kuhanje
5-6 kašika meda
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
125 g „čar na dar“ kakao flipsa
Glazura:
100 g mliječne čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Karamelizirati šećer, pa dodati margarin. Na laganoj vatri otopiti, pa dodati izlomljenu čokoladu, med i vanilin šećer.
Sjediniti kakao flips i mljevene orahe, pa preliti otopljenom smjesom. Sve dobro sjediniti. Sipati u manji pleh, obložen folijom, pritisnuti.
Na pari otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko. Ostaviti da se glazura stegne, pa rezati na parčad.

Нема коментара:

Постави коментар