BOMBICE SA BELOM ČOKOLADOM
POTREBNO JE:
POTREBNO JE:
1 šoljica skuvane kafe, 250 g mlevenog keksa, 250 g kokosa, 250 g šećera, 200 g bele čokolade, 100 g crne čokolade , 5 kašika ulja
PRIPREMA:
Sve sastojke dobro zamesite sa šoljicom skuvane jake crne kafe. Pravite kuglice, pa ostavite jedan dan da se osuše i tek onda ih umačite u rastopljenu belu čokoladu. Ostavite u frižideru da se ohlade. Crnu čokoladu rastopite na pari sa uljem. Prohladite masu, pa kuglice šarajte rastopljenom crnom čokoladom.
ČOKO KUGLICE SA RUMOM
POTREBNO JE:
POTREBNO JE:
300 g mlevenog keksa , 250 g margarina, 200 g šečera u prahu, 6 kašika ruma, 100 g čokolade
ZA GLAZURU: 150 g čokolade, 7 kašika ulja
ZA GLAZURU: 150 g čokolade, 7 kašika ulja
PRIPREMA:
Zamesite margarin i šećer u prahu, pa postepeno dodajte keks, zatim rum i otopljenu čokoladu. Dobro izmešajte. Od dobijene smese oblikujte kuglice i ostavite da se stegnu. Pripremite glazuru i svaku kuglicu prelijte glazurom. Ostavite da se stegne čokolada. Pre služenja stavite u papirne korpice.
PLAZMA BOMBICE SA KIKIRIKIJEM
POTREBNO JE:
300 g šećera, 1 dl vode, 125 g margarina, 200 g mlevenog keksa , 200 g mlevenog kikirikija.
ZA GLAZURU: 100 g čokolade, 20 g margarina, 3 kašike ulja, 200 g sitno seckanog kikirikija
PRIPREMA:
Ušpinujte šećer sa vodom i u to dodajte margarin. Kada se otopi margarin, dodajte keks i mleveni kikiriki. Ostavite masu da se ohladi, pa pravite bombice. Rastopite čokoladu, margarin i dodajte ulje. Bombice umačite u glazuru i zatim u sitno seckani kikiriki. Ostavite bombice da se ohlade u frižideru pre serviranja.
BAJADERA
POTREBNO JE:
POTREBNO JE:
ZA TAMNI SLOJ: 2 dl vode, 300 g šećera, 125 g maslaca, 500 g mlevenog keksa
ZA SVETLI SLOJ: 1 dl vode, 200 g šećera, 125 g maslaca, 200 g mleka u prahu, 100 g kokosa
ZA SVETLI SLOJ: 1 dl vode, 200 g šećera, 125 g maslaca, 200 g mleka u prahu, 100 g kokosa
PRIPREMA:
Za tamni sloj vodu, šećer i maslac prokuvajte i u to dodajte keks. Za svetli sloj prokuvajte vodu, šećer i maslac. Skinite sa vatre i u to dodajte mleko u prahu. Promešajte, a zatim dodajte kokos. Kad se svetli sloj ohladi, premažite ga preko tamnog i stavite kolač u frižider da se stegne.
TORTA SA MALINAMA
POTREBNO JE:
POTREBNO JE:
500 g mlevenog keksa, 200 g mlevenog oraha, 250 g margarina, 200 g šećera (najbolje da bude u prahu), 200 g gaziranog soka od pomorandže, 300-400 g malina, 2 kesice šlaga, 100 ml kisele vode
PRIPREMA:
Za koru pomešajte keks i orahe. Mikserom umutite margarin i šećer, zatim dodajte sok od pomorandže i sve mutite dok se dobro ne sjedini. Dodajte smesu od keksa i oraha i lagano mutite. Na kraju ubacite maline i promešajte nežno varjačom. Nekoliko malina ostavite za ukras. Umutite šlag sa kiselom vodom. Smesu za tortu oblikujte i stavite u frižider da se stegne. Nakon dva sata premažite tortu šlagom i ukrasite malinama.
Нема коментара:
Постави коментар