Jednostavni puding kolač s rupama
Da
društvene mreže ponekad doista znaju biti od koristi dokazuje i ovaj
jednostavni puding kolač s rupama, jer sam na recept za njega naletila
sasvim slučajno upravo na fejsu nakon što je jedna moja prijateljica
lajkala recept sa nekog američkog bloga, sličica mi se učinila zgodnom,
malo sam škicnula i oduševila se idejom. U američkoj se varijanti ovo
zove Pudding poke cake i postoji doista puno nijansi za kolač
kojemu je osnova ista – biskvit u kojem se naprave rupe i koji se
naknadno zalijeva tekućom kremom kako bi se rupice popunile. Odlična
ideja, nema što, i jedino mi preostaje tresnuti se po glavi što mi tako
nešto nije palo na pamet ranije
Dakle, jednostavno da jednostavnije ne može biti: ispečete klasični
biskvit (može smeđi, može žuti, ma može bilo kakav), izbušite ga drškom
kuhače na što više mjesta još dok je vruć, zalijete ga vrućom puding
kremom (puding + maslac), dodate još malo kreme i to je to! Ukrasite po
želji kakvim čokoladnim mrvicama ili možda dodatno šlagom i već nakon
2-3 sata hlađenja imate odličan super sočni desert. Kombinirati možete
razne vrste pudinga i samim tim dobiti različite okuse, a možete dodati
kakvo narezano voće (banane, jagode, maline, borovnice…) pa imate
kremasti voćni kolač U svakom slučaju nećete pogriješiti…Evo recepta…
POTREBNO:
Za biskvit:
Recept u slikama (
Jednostavno do ovog finog, laganog kolača....
Za biskvit mutite kao za običan žuti patišpanj, i tako pečen patišpanj izbockajte kao što slika kaže....U 1 litri mleka skuvajte 2 kesice vanila pudinga sa količinom šećera koju želite i tako topao puding nanesite preko biskvita.....Ukrasite kolač sa umućene 2 kesice šlaga i pospite po želji ukoliko želite mleveni keks, mlevene orase, neki mleveni biskvit....Malo prohladite te poslužite i uživajte!
POTREBNO:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 4 žlice čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dl ulja
- 1,5 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 9 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 15 dkg maslaca
- 2 pudinga od čokolade
- 8 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 dkg maslaca
- Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati tada ulje, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
- Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
- Pečeni i još vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
- Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding umuti pjenjačom sitno sjeckan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
- Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda maslac i ravnomjerno izmješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.
Recept u slikama (
Jednostavno do ovog finog, laganog kolača....
Za biskvit mutite kao za običan žuti patišpanj, i tako pečen patišpanj izbockajte kao što slika kaže....U 1 litri mleka skuvajte 2 kesice vanila pudinga sa količinom šećera koju želite i tako topao puding nanesite preko biskvita.....Ukrasite kolač sa umućene 2 kesice šlaga i pospite po želji ukoliko želite mleveni keks, mlevene orase, neki mleveni biskvit....Malo prohladite te poslužite i uživajte!
Rafaelo kocke
Kolači s kokosom, rafaelo kuglice
POTREBNO:
Za bijeli biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 4 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 10 dkg kokosa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Za smeđi biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 4 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 10 dkg mljevenih oraha
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Za kremu:
- 10 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 20 dkg margarina
PRIPREMA:
- Za biskvit istući bjelanjce dok ne postanu čvrsti. Tada dodati
šećer, brašno, prašak za pecivo i kokos. Smjesu izliti u lim preko
papira za pečenje (lim veličine 35×25 cm) pa peći na 180ºC 20 minuta. Na
isti način pripremiti i smeđi biskvit, samo što umjesto kokosa kao
zadnji korak idu mljeveni orasi. Biskvit ohladiti, iskrenuti iz lima i
maknuti papir za pečenje.
- Za kremu miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodati 2 dl
mlijeka i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati, pa u zakuhalo
mlijeko ukuhati kremu. Miješati pjenjačom neprestano dok se krema ne
zgusne. Ohladiti i u hladno umiješati prethodno izrađen margarin.
- Kolač slagati na način: bijeli biskvit, krema, smeđi biskvit, krema.
Po vrhu kolača po želji posipati kokos ili orahe ili premazati šlagom
ako volite šlag Kolač prije rezanja svakako treba odstajati barem 2 sata na hladnom kako bi se svi sastojci proželi i kako bi se lijepo rezao.
Recept u slikama:
Kolači s kokosom, rafaelo kuglice
POTREBNO:
Za bijeli biskvit:
Recept u slikama:
POTREBNO:
Za bijeli biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 4 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 10 dkg kokosa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5 bjelanjaka
- 4 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 10 dkg mljevenih oraha
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 10 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 20 dkg margarina
- Za biskvit istući bjelanjce dok ne postanu čvrsti. Tada dodati šećer, brašno, prašak za pecivo i kokos. Smjesu izliti u lim preko papira za pečenje (lim veličine 35×25 cm) pa peći na 180ºC 20 minuta. Na isti način pripremiti i smeđi biskvit, samo što umjesto kokosa kao zadnji korak idu mljeveni orasi. Biskvit ohladiti, iskrenuti iz lima i maknuti papir za pečenje.
- Za kremu miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodati 2 dl mlijeka i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati, pa u zakuhalo mlijeko ukuhati kremu. Miješati pjenjačom neprestano dok se krema ne zgusne. Ohladiti i u hladno umiješati prethodno izrađen margarin.
- Kolač slagati na način: bijeli biskvit, krema, smeđi biskvit, krema. Po vrhu kolača po želji posipati kokos ili orahe ili premazati šlagom ako volite šlag Kolač prije rezanja svakako treba odstajati barem 2 sata na hladnom kako bi se svi sastojci proželi i kako bi se lijepo rezao.
Recept u slikama:
super
ОдговориИзбриши