недеља, 7. септембар 2014.

cica....

                                 Kromidarnik

Stari-prastari recept, ovo spremala moja baka, moja mama, pa nastavili mi…znamo da to cesce stavimo na trpezu, ukusno je

Sastojci

Priprema

  1. 1 Kromidarnik by me 
    Malo vece glavice crnug luga iseckati, na ulju proprziti do omeksavanja, dodati rizu i persin, sve zajedno opet malo proprziti dok riza doija svoj staklasti izgled, dodati zacine: crveni piper, biber, vegetu, so, i nalijte vodu da ogrezne, kad voda prikuva dodati cela jaja prema broju osobe. Staviti u pecnici i nek krcka. Kad je ostalo malo safta – jaje se podpeklo, gotovo je.
  2. 2 Kromidarnik by me
    Uzivajte, zaista je ukusno.

Posluživanje

Ja sam spremila u male zemljane posude prema broju osoba, kad smo malo vise u kuci onda stavim u veliku zemljanu tavu, sto neznaci da nemoze u druga tava.

                                 Mesnate okruglice u testo

neka je ovde... neka ga ima, mozda ce zatrebati.. 

Sastojci

  • Za testo

  •  3 jaja
  •  250 ml. kisela pavlaka
  •  150 gr. brasno
  •  1/2 zlicica soli
  •  1 zlicica pecivo
  • Mesnate okruglice

  •  500 gr. okruglice pripremljene onako kako vi volite da jedete
  • Za posip

  •  150 gr. kaskaval

Priprema

  1. 1
    Najpre spremite okruglice onako kako vi volite ili vasa obitelj voli da jede... dok spremate testo, stavite ih da se malo lade u komori od frizidera
  2. 2
    Nemorate sa mikserom - mozete i zicom- razmutite jaja sa malo soli, dodajte pavlaku, - izmesajte, dodajte brasno u koje ste izmesali pecivo.
  3. 3
    Podmazajte modlu sa uljem ili jednostavno stavite pek-papir, izlijte dobivenu, izramnite, naredite okruglice, po vrhu njih posipite izribani kaskaval.
  4. 4
    Stavite u prije ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite negde oko 30 min.
  5. 5
    Nek malo oladi, i uzivajte....

Нема коментара:

Постави коментар