Kromidarnik
Sastojci
Osnovno
- 4 -5 glavice crnog luka
- malo persina
- 150 gr. riza
- ulje, zacine, crveni piper,jaja
Priprema
-
1
Malo vece glavice crnug luga iseckati, na ulju proprziti do omeksavanja, dodati rizu i persin, sve zajedno opet malo proprziti dok riza doija svoj staklasti izgled, dodati zacine: crveni piper, biber, vegetu, so, i nalijte vodu da ogrezne, kad voda prikuva dodati cela jaja prema broju osobe. Staviti u pecnici i nek krcka. Kad je ostalo malo safta – jaje se podpeklo, gotovo je.
-
2
Uzivajte, zaista je ukusno.
Posluživanje
Ja sam spremila u male zemljane posude prema broju osoba, kad smo malo vise u kuci onda stavim u veliku zemljanu tavu, sto neznaci da nemoze u druga tava.Mesnate okruglice u testo
Sastojci
Za testo
- 3 jaja
- 250 ml. kisela pavlaka
- 150 gr. brasno
- 1/2 zlicica soli
- 1 zlicica pecivo
Mesnate okruglice
- 500 gr. okruglice pripremljene onako kako vi volite da jedete
Za posip
- 150 gr. kaskaval
Priprema
-
1
Najpre spremite okruglice onako kako vi volite ili vasa obitelj voli da jede... dok spremate testo, stavite ih da se malo lade u komori od frizidera
-
2
Nemorate sa mikserom - mozete i zicom- razmutite jaja sa malo soli, dodajte pavlaku, - izmesajte, dodajte brasno u koje ste izmesali pecivo.
-
3
Podmazajte modlu sa uljem ili jednostavno stavite pek-papir, izlijte dobivenu, izramnite, naredite okruglice, po vrhu njih posipite izribani kaskaval.
-
4
Stavite u prije ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite negde oko 30 min.
-
5
Nek malo oladi, i uzivajte....
Нема коментара:
Постави коментар