Sastojci
Za biskvit:
8 jaja
120 g šećera
120 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
½ vrećice Praška za pecivo
Za kremu:
500 ml mlijeka
100 g Lino Čokolina
150 g maslaca
Za premaz:
300 ml slatkog vrhnja
1 vrećica Vanilin šećera
1 vrećica Šlagfixa
Za ukrašavanje:
šarene čokoladne mrvice
Priprema
Za biskvit:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke i šećer umiješajte električnom miješalicom u pjenastu smjesu, a zatim umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
Pečeni biskvit ohladite i narežite na kockice.
Za kremu:
Mlijeko prokuhajte i zatim ohladite na 60 °C te umiješajte Čokolino i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Kremu prelijte preko narezanog biskvita i lagano izmiješajte.
Smjesu premjestite u duguljasti četvrtasti kalup (28×9 cm) i ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Za premaz:
Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali vanilin šećer i šlagfix.
Kuglice od lešnika … Gotove za 20 min.
Poslastica od 20 kuglica
Vreme pripremanja: 20 min.Sastojci
- 170 g mlevenih lešnika
- 150 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Na pari otopiti čokoladu zajedno sa uljem i dodati mlevene lešnike (ostaviti 20 g za dekoraciju). Masu ohladiti i rukama formirati kuglice. Uvaljati kuglice u preostale mlevene lešnike, servirati u papirne korpice i ohladiti.
ČOKOLADNA TORTA SA LIMUNOM
Sastojci:
Krema:
Glazura:
Priprema: Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tijekom kuhanja dodati mljevenu kavu i otopljenu čokoladu. U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin. Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan red keksi, ako imate manje onda može i dva reda keksa-znači tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi posložiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom. Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale. Sutradan preliti kolač glazurom. |
Mikado kolač aka Lažna mađarica
Sastojci:
1kg Sport keksa20dag čokolade za kuhanje
1 margarin za kreme
15 dag šećera
8dcl vode
Preljev
1/2 l vrhnja za kuhanje
20dag čokolade za kuhanje
Priprema
Keks izmrviti u dubljem plehu na 2-3 dijela.
Dok mrvite keks,na stednjaku rastopiti margarin za kreme,cokoladu i šećer u vodi.Nemoj da zavrije.
Zaliti izmrvljeni keks,dobro ga rukama promiješati da upije svu tekućinu.Od gore ga rukama dobro poravnati.
U vrhnju za kuhanje rastopit čokoladu,nesmije zavrrit.Prelit to preko keksa,ostavit 5 min na sobnoj temp,zatim preko noci u hladnjak. (coolinarika.com)
Нема коментара:
Постави коментар