PEČENE PAPRIKE SA SIROM
Bez njih ljeto nemože....
Sastojci:
1 mladi sir
3-4 kašike kajmaka
1 jaje
malo soli
3-4 kašike riže
3-4 kašike kukuruznog brašna
1 mala glavica crvenog luka
maslac ili ulje
vrhnje za kuhanje.
Bez njih ljeto nemože....
Sastojci:
1 mladi sir
3-4 kašike kajmaka
1 jaje
malo soli
3-4 kašike riže
3-4 kašike kukuruznog brašna
1 mala glavica crvenog luka
maslac ili ulje
vrhnje za kuhanje.
Način pripreme:
Paprike operite, očistite i punite pripremljenim filom. U ocijeđeni sir stavite kajmak, jaje, rendani luk, obarenu rižu, so i kukuruzno brašno. Paprike poredajte u tepsiju, pomastite i pecite. Kad su gotove prelijte ih vrhnjem za kuhanje Meni su jednako ukusne i tople i hladne.
Paprike operite, očistite i punite pripremljenim filom. U ocijeđeni sir stavite kajmak, jaje, rendani luk, obarenu rižu, so i kukuruzno brašno. Paprike poredajte u tepsiju, pomastite i pecite. Kad su gotove prelijte ih vrhnjem za kuhanje Meni su jednako ukusne i tople i hladne.
Нема коментара:
Постави коментар