четвртак, 14. август 2014.

 Krem kolač sa jagodama (može i drugo voće)


Krem kolač sa jagodama (može i drugo voće)
Ovo je  moja kombinacija za brz, jednostavan, veeeliki :) , prelep i preukusan kolač. 


 Sastojci

 2 pudinga od jagode
 6 dcl. mleka
 7 kašika šećera
 2 kašike kisele pavlake


 5 dcl. slatke pavlake
 400 gr. jagoda
 5 kašike šećera
 10 gr. želatina u prahu + 1 dcl vode


 2 šlaga ili šlag krema
 oko 200 gr. petit keksa za podlogu

 Priprema

 Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.

 Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem. 

 Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.

 Keks natopiti u mleku, preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
 Na kraju staviti i šlag.
www.maminajela.com

Kokos kolač

Autor:

Sastojci za koru:kokos snite ploske Kokos kolač
  • 4 bjelanca
  • 50 gr secera
  • 1 vanilin secer
  • pola praska za pecivo
  • 50 gr brasna
  • 100 gr kokosa
  • sok od pola limuna
Sastojci za kremu:
  • 0,5 l mlijeka
  • 4 zumanca
  • 2 kasike brasna
  • vanilin secer
  • 100 gr secera
  • 1 puding od vanilije
  • 150 gr margarina
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati potom preostale sastojke sjediniti ih i istresti u podmazan pleh.
Rernu zagrijati na 180 C, ispeci koru i preliti sa 2 dcl mlijeka.
Umutiti zumanca, brasno i prah pudinga sa malo mlijeka.
Preostalo mlijeko sa secerom i vanilin secerom staviti da zakuha i u tome skuhati puding.
Ohladiti, izmiksati sa margarinom i staviti preko kore.
Posuti sa kokosom.
Prijatno!

Od istog autora:

Tulumbe iz rerne



fino i lagano bez prženja u ulju Dijana @ facebook.com


Нема коментара:

Постави коментар