Krem kolač sa jagodama (može i drugo voće)
Krem kolač sa jagodama (može i drugo voće)
Ovo je moja kombinacija za brz, jednostavan, veeeliki , prelep i preukusan kolač.
Sastojci
2 pudinga od jagode
6 dcl. mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
5 dcl. slatke pavlake
400 gr. jagoda
5 kašike šećera
10 gr. želatina u prahu + 1 dcl vode
2 šlaga ili šlag krema
oko 200 gr. petit keksa za podlogu
Priprema
Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.
Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem.
Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.
Keks natopiti u mleku, preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
Na kraju staviti i šlag.
www.maminajela.com
Ovo je moja kombinacija za brz, jednostavan, veeeliki , prelep i preukusan kolač.
Sastojci
2 pudinga od jagode
6 dcl. mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
5 dcl. slatke pavlake
400 gr. jagoda
5 kašike šećera
10 gr. želatina u prahu + 1 dcl vode
2 šlaga ili šlag krema
oko 200 gr. petit keksa za podlogu
Priprema
Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.
Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem.
Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.
Keks natopiti u mleku, preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
Na kraju staviti i šlag.
www.maminajela.com
Kokos kolač
Autor: Anita Mehicic
Sastojci za koru:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati potom preostale sastojke sjediniti ih i istresti u podmazan pleh.
Rernu zagrijati na 180 C, ispeci koru i preliti sa 2 dcl mlijeka.
Umutiti zumanca, brasno i prah pudinga sa malo mlijeka.
Preostalo mlijeko sa secerom i vanilin secerom staviti da zakuha i u tome skuhati puding.
Ohladiti, izmiksati sa margarinom i staviti preko kore.
Posuti sa kokosom.
Prijatno!
Od istog autora:
Sastojci za koru:
- 4 bjelanca
- 50 gr secera
- 1 vanilin secer
- pola praska za pecivo
- 50 gr brasna
- 100 gr kokosa
- sok od pola limuna
- 0,5 l mlijeka
- 4 zumanca
- 2 kasike brasna
- vanilin secer
- 100 gr secera
- 1 puding od vanilije
- 150 gr margarina
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati potom preostale sastojke sjediniti ih i istresti u podmazan pleh.
Rernu zagrijati na 180 C, ispeci koru i preliti sa 2 dcl mlijeka.
Umutiti zumanca, brasno i prah pudinga sa malo mlijeka.
Preostalo mlijeko sa secerom i vanilin secerom staviti da zakuha i u tome skuhati puding.
Ohladiti, izmiksati sa margarinom i staviti preko kore.
Posuti sa kokosom.
Prijatno!
Od istog autora:
- Čoko keksići
- Torta sa breskvama
- Šampita
- Svi ostali recepti od Anita Mehicic
Нема коментара:
Постави коментар