Probajte domaće štrudlice sa smokvama
Kolači
Probajte domaće štrudlice sa smokvama
Sastojci:
Za testo
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
130 gr putera (omekšalog)
160 gr smeđeg šećera
1 jaje
2 kašičice ekstrakta vanile
strugana kora jedne pomorandže
Za fil:
600 gr suvih smokava, sitno seckanih
1/2 čaše vode
Priprema: Pomešajte brašno s praškom za pecivo i so. Umutite puter i šećer u penastu masu, pa dodajte jaje, vanilu i pomorandžinu koru. Dodajte brašno i umesite meko brašno. Rashladite ga dobro, barem četiri sata u frižideru, a možete ga ostaviti i preko noći.
Za fil, izdinstajte smokve tako da dobijete meku masu. Ako su suvlje, dodajte više vode. Kad se prohladi, dodatno umutite masu u blenderu.
Podelite testo na četiri dela, razvite svaki u tanku jufku i premažite masom od smokava. Savite kao uski rolat i svaki ostavite na hladnom dok pripremate sledeći. Pecite dvadesetak minuta. Kad izvadite iz rerne, isecite na parčiće dok je još vruće, pa ih ostavite u vatrostalnoj, dobro zatvorenoj posudi dok se ne ohlade.
Sastojci:
Za testo
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
130 gr putera (omekšalog)
160 gr smeđeg šećera
1 jaje
2 kašičice ekstrakta vanile
strugana kora jedne pomorandže
Za fil:
600 gr suvih smokava, sitno seckanih
1/2 čaše vode
Priprema: Pomešajte brašno s praškom za pecivo i so. Umutite puter i šećer u penastu masu, pa dodajte jaje, vanilu i pomorandžinu koru. Dodajte brašno i umesite meko brašno. Rashladite ga dobro, barem četiri sata u frižideru, a možete ga ostaviti i preko noći.
Za fil, izdinstajte smokve tako da dobijete meku masu. Ako su suvlje, dodajte više vode. Kad se prohladi, dodatno umutite masu u blenderu.
Podelite testo na četiri dela, razvite svaki u tanku jufku i premažite masom od smokava. Savite kao uski rolat i svaki ostavite na hladnom dok pripremate sledeći. Pecite dvadesetak minuta. Kad izvadite iz rerne, isecite na parčiće dok je još vruće, pa ih ostavite u vatrostalnoj, dobro zatvorenoj posudi dok se ne ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар