Kore: umutiti dobro bjelanjke, dodati
šećer mutiti još malo. Zatim dodati mljevene orahe, brašno i pecivo.
Smjesu izručiti u tepsiju br. 32 koju smo prethodno obložili masnim
papirom. Peći na 200 stepeni. Ovdje je navedena mjera za jednu koru,
peku se tri kore. FIL I: umutiti šećer i žumanjke pa skuvati na pari. U
hladan krem dodati umućen margarin i čokoladu izrendanu na krupniji dio.
FIL II:šećer otopiti na ringli da se karamelizuje. Umutiti gustin u
mlijeku i dodati istopljenom šećeru, miješati dok se ne skuva da bude
gust krem. Ohladiti i dodati umućen mrgarin. Filovati: kora + fil II +
kora + fil I + kora + fil II okolo staviti umućenu slatku pavlaku! Kore
sam malo natapala sa mlijekom!
Нема коментара:
Постави коментар