субота, 14. јун 2014.

Rafaelo torta

Rafaelo torta


Sastojci

Priprema

  1. Za biskvit:

  2. 1
    Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
  3. 2
    Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
  4. 3
    Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
  5. 4
    Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
  6. Za kremu:

  7. 1
    Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
  8. 2
    Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
  9. 3
    Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
  10. 4
    Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
  11. 5
    Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.  

Нема коментара:

Постави коментар