Rafaelo torta
Sastojci
Za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera
- 1 vrećica Praška za pecivo
- 70 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 150 g kokosova brašna
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
- 12 komada petit beurre keksa
- oko 100 ml mlijeka
- 2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
- 50 g kokosova brašna
Priprema
-
Za biskvit:
-
1
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
-
2
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
-
3
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
-
4
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
-
Za kremu:
-
1
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
-
2
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
-
3
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
-
4
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
-
5
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Нема коментара:
Постави коментар