-
1
Prvo spremite korpice a zatim otopite
cokoladu na pari sa 1 kafenom kasicicom ulja. Cokolada treba da bude
prohladjena i malo gusca da bi se lakse lepila za hartijane korpice.
Otprilike ce vam trebati malo manje od jedne kafene kasicice cokolade po
jednoj korpici.
-
2
Pazljivo sve zareze na korpici popunite
sa cokoladom kao na slici. Kad ih namazete cokoladom, stavite ih u
frizider da se cokolada stegne. Na slici mozete videti velicinu mojih
korpica ali one mogu biti vece ili manje, po vasoj zelji.
-
3
Stavite secer i vodu da zakuvaju, i cim
provri postite da vri otprilike 15 sekundi. Sklonite sud sa sporeta,
dodajte orahe i dobro ih izmesajte. Masa ce vam delovati pomalo
lepljiva ali se ne plasite, tako treba. Sad odvojite 1 kasiku ove mase
da bi ste kasnije napravili drskice za korpice.
-
4
Izvadite hartijane korpice iz frizidera i
pocnite da ih punite sa malo prohladjenom masom od oraha koja treba da
bude topla, i usput ih oblikujte, mogu biti duguljaste, okrugle, kakve
vi volite. Cokolada ce se pomalo otapati i to je dobro jer ce se tako
bolje vezati za masu. Kad popunite korpice, vratite ih u frizider.
-
5
U onu jednu kasiku mase koju ste odvojili
dodajte otprilike 1 kasiku mlevenih oraha, izmesite kao testo i
napravite drskice, tako sto cete ih jednostavno rucno izvaljati pa ih
stavite u frizider da se stegnu. Za to vreme sitno iseckajte zele
bombone, kupite ih u vise boja, zuta,crvena ,narandzasta i obavezno
zelena.
-
6
Kad su se korpice i drske ohladile mozete
poceti da busite rupe za drske i da ih stavljate u iste, malo ih uvek
pritisnite sa strane da bi stajale cvrsce, kao na slici 4.
U preostalu cokoladu dodajte 1 kasicicu ulja, zagrejte je, treba da
se lako razmazuje. Ja drske mazem malom cetkicom i uvek namazem i onaj
spoj drske sa korpicom.. Opet ih vratite u frizider da se stegne
cokolada pa onda mozete stavljati seckane zele bombone. Ovo je ujedno i
najtezi deo posla jer se zele lepi za prste pa ih morate svaki cas
kvasiti i brisati.
-
7
Pred sluzenje ih izvadite iz frizidera i
pazljivo sa strane ispod drske odvojite hartiju i krenite da je skidate.
Skida se veoma lako ali korpice moraju da budu hladne. Nemojte ih
sluziti sa ovim radnim hartijanim korpicama jer ce se gosti muciti sa
njima cim se malo cokolada otopi. Vi im skinite hartijani kalup pa ih
mozete premestiti u druge kartijane korpice.
-
8
Ove korpice imaju fantastican ukus poput
marcipana a zele bombone su po meni nezamenljive u ovoj kombinaciji.
Pokusala sam ovo i sa kandiranim vocem ali nije bilo tako ukusno.
-
9
NAPOMENA
U zavisnosti od suvoce oraha moze varirati njihova kolicina potrebna
za recept, pa pripremite za svaki slucaj jos 50 gr oraha i neku korpicu
viska, tako da je mozete namazati cokoladom ako bude vise mase za
punjenje.
Нема коментара:
Постави коментар