Brzi desert u čaši
Sastojci: 500 g jagoda, 4 kašike šećera u prahu, 1 limun, 200 ml slatke pavlake, 200 ml jogurta, 200 ml mleka
Priprema:
Jagode oprati, skinuti im peteljke, prosušiti i polovinu naseckati.
Drugu polovinu izblendirati sa dve kašike limunovog soka, malo narendane
limunove kore i 4 kašike šećera u prahu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag. Dodati jogurt, mleko, sok
od pola limuna i sve kratko mutiti mikserom da se masa sjedini.
Čokoladni kolač sa jagodama
Sastojci: 200 g omekšalog maslaca, 200 g šećera, 2 jaja, 50 g istopljene čokolade za kuvanje, 3 kašike kisele pavlake, 60 ml jogurta, 1 kesica pudinga od čokolade (u prahu), 3 kašičice čokolade u prahu, prstohvat soli, 1 kesica praška za pecivo, 240 g brašna, 300 g seckanih jagoda
Priprema:
Umutiti maslac i šećer, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Sve fino umutiti. Pomešati kiselu pavlaku i jogurt, posebno prosejati puding od čokolade. Čokoladu u prahu, prstohvat soli, prašak za pecivo i brašno pomešati sa prahom od pudinga.
Peći oko 30 minuta (proveriti čačkalicom da li je gotovo). Pečeni kolač ukrasiti seckanim jagodama i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!:)
Penasti sladoled od jagoda
Posle male pauze stiže jedna zaista lagana i brza poslastica za tople
letnje dane. Recept je zapravo varijacija popularnog sladoleda sa
jogurtom uz dodatak slatke pavlake koji mu daje posebnu mekoću i penastu
teksturu. Najlepše u svemu tome je što ovaj sladoled možete praviti
tokom celog leta i kombinovati sa svim vrstama voća.
Priprema:
Jagode operite i skinite peteljke, zatim ih izmiksajte u fini pire ili izgnječite viljuškom (lepo je kad ostanu i komadići voća). Dodajte šećer po ukusu, jednu punu šolju otprilike, ali najbolje da prvo stavite manje a zatim dodate još šećera ako želite. Dodajte i čašu gustog jogurta (ili kisele pavlake ako više volite) i sve fino izmešajte.
Na kraju, umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i sjednite sa pasiranim voćem. Prebacite u odgovarajuću posudu i stavite da se sve fino rashladi i stegne. Ne morate čekati da se potpuno stegne, možete poslužiti i kao rashlađenu kremu.:)
Sada je prava sezona jagoda i zato još par linkova za inspiraciju.:)
1. Slatki doručak sa jagodama i pahuljicama (recept iz majskog broja MEZZE)
2. Ružice sa jagodama
3. Tamarina šarlota sa jogurtom i jagodama
4. Korpice sa jagodama
5. Pekmez od jagoda
Нема коментара:
Постави коментар