субота, 14. јун 2014.

jagode...1

       Prugasta voćna torta

Sastojci

  • Za prhku podlogu:

  •  150g brašna
  •  150g šećera u prahu
  •  1 žumanjak
  •  120g margarina,džem voćni za premaz
  •  biskvit za široki lim:
  •  4 žumanjka,snjeg 4 bjelanjka
  •  20g škrobnog brašna
  •  100g šećera
  •  80g brašna
  •  20g kakaoa
  •  2 žličice praška za pec.
  •  fil:
  •  600 g voća po želji(jagode,maline…)
  •  100g šećera
  •  1,5dl vode
  •  2 pudinga po želji vanilija,jagoda ili malina
  •  135g margarina
  •  2,5dl slatkog vrhnja za ukras

Priprema

  1. Za prhko tijesto zamijesiti sve sastojke, okrugli kalup za torte podmetnuti papirom za pečenje i tijesto lagano ravnomjerno utisnuti u kalup i peći 15-ak min.na 180.Prohlađeno tijesto premazati voćnim džemom(sa 2 žlice džema).Biskvit za široki lim:umutiti čvrst snjeg od bjelanjaka, dodati mu šećer,žumanjke te pomiješane obje vrste brašna sa kakaom i praškom za pec.,smjesu izliti na široki lim od pećnice podložen papirom za pečenje i peći ga oko 15-ak min na 180C.Prohlađen biskvit po dužini rezati na trake od 5cm.Za fil usitniti voće, i prokuhati ga sa 100g šećera i 1/2dl vode.2 pudinga razmutiti sa 1dl hladne vode i zakuhati u voće do guste kreme.Fil ohladiti i tada dodati izmućeni margarin.Svaku traku nafiilovati filom i prvu traku koja se nafiluje zamotati u spiralni oblik i staviti je na sredinu prhko g tijesta okomito, svaku traku nadjevati redom i obmotavati okolo te središnje, ostatkom fila premazati cijelu tortu, zatim slatkim vrhnjem ukrasiti ju i dekorirati voćem.Tortu dobro ohladiti prije služenja

             Jagode i cokolada


Sastojci

Priprema

  1. Prije svega ocisti i operi jagode. Jedan dio ostavi za dekoraciju, a cca 700 g isjeci na deblje fetice i poseceri. Nek ostoje dok god pripremate kolac da puste svoj sok s kojim cete zalit biskvite.
  2. BISKVIT
  3. 1
    Bjelanjke razradi u snijeg. Zumanjke tuci sa secerom i vanilin sec. Dodaj otopljenu cokoladu (na pari), ulje, brasno i pzp.
    Biskvit pec na 170° nekih 45 min. Pripazite da se ne prepece tako da biskvit ostane socan..da se ne presusi.
  4. GANACHE KREMA
  5. 1
    Ugrij vrhnje za slag do vrenja. Dodaj cokoladu i mjesaj dok se sva ne otopi.
    Na sobnoj temp ohladi kremu pa je stavi sat dva u friz.
    Ohladenu razradi mikserom.

Posluživanje

SLAGANJE TORTE

Biskvit razrezi na dva dijela...svaki natopi sokom koje su pustile jagode.
Na biskvit namazi kremu, utisni narezane jagode opet namazi kremu pa biskvit..
Dekoriraj ostatkom ganache ili slagom..sa cijelim jagodama...

Нема коментара:

Постави коментар