недеља, 22. јун 2014.

CHEESE CAKE SA VIŠNJAMA

CHEESE CAKE SA VIŠNJAMA
CHEESE CAKE SA VIŠNJAMA

http://www.izmojekuhinje.com/
Sastojci:
Kora:
200 grama mljevenog keksa
125 grama maslaca
2 kašike soka od višanja
Fil:
350 grama nekog od krem namaza,ja koristim Vindia krem namaz klasik
500 ml vrhnja za šlag
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
2-3 kašike soka od limuna
ribana korica od limuna
200 grama šečera u prahu
Fil od višanja:
500 grama oočišćenih višanja
5-6 kašika šećera
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
Način pripreme:
Kora:
U zdjelu stavite mljeveni keks,maslac i sok od višnje.Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore slobodno još dodate soka.U kalup br.26 stavite papir za pečenje i formirajte koru.
Bijeli fil:
Umutite sirni namaz sa šečerom,sokom od limuna i koricom,posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umučenim namazom.U pripremi želatin otopite u hladnoj vodi i kad nabubri lagano ga zagrijete da se otopi i nakon toga dodajte u kremu stalno muteći.Kremu nanesite na koru.
Krema od višanja:
Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri.Višnje sa šećerom malo kuhajte ,dodajte im želatin i još kratko kuhajte ,skinite sa tople ringle i nakon par minuta polako vadite višnje i redajte po filu,kad to završite onda redom polako sipajte sok koji su višnje pustile redom preko višanja.Kolač ohladite par sati i naravno uživajte u njegovom ukusu....

       Čokoladna rapsodijaČokoladna rapsodija

Sa ovim kolačem sva čula uživaju...
Sastojci:
Biskvit:
1 šoljica smeđeg šećera
½ šoljice oštrog brašna
½ šoljice mekog brašna
1 kašićica praška za pecivo
1 kašićica sode b.b.
½ šoljice kakao praha
1 jaje
½ šoljice mlijeka
½ šoljice ulja
1 vanilija šećer
¼ šoljice vrele vode
Fil:
500 grama višanja
50 grama šećera
500 ml vode
2 pudinga.crvena

Krema 1:
2oo grama čokolade za kuhanje
350 ml vrhnja za šlag

Krema 2:
200 grama mliječne čokolade
350 ml vrhnja za šlag
Umutiti jaje sa šećerom i v.šećer,dodati u to sve mokre sastojke pa sve suhe.Biskvit ispeći u kalupu br.26 na 170 stepeni 15 minuta.
Višnje ako su svježe skuhati ih u vodi sa šećerom,treba biti oko pola l tekućine,pudinge razmutiti u vodi i skuhati sa višnjama.Staviti fil na pečen biskvit.

Krema 1:
150 ml vrhnja za šlag sa čokoladom otopiti na pari ,ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.
Krema 2:
150 ml vrhnja za šlag sa mliječnom  čokoladom otopiti na pari , ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.

       Brza torta sa jagodama i plazmom


Ovo je baš malo veća mjera za kalup 28-30 pa dok još ima jagoda počastite se...
Kora:
600 grama plazma mljevenog keksa
250 grama maslaca ili margarina
250 grama šećera u prahu
oko 2 dcl soka od narandže

Fil 1:
jagode
25o grama maslaca ili margarina
2 čaše kisele palvlake.ukupno 400 gr
2oo ml vrhnja za šlag
12 kašika šećera u prahu
rendana korica od jednog limuna

Fil 2:
200 ml vrhnja za šlag

Način pripreme:
U posudu stavite keks ,maslac i šećer,rukom izradite masu i po malo dodajite sok da dobijete glatku ujednačenu masu od koje u kalupu formirate koru.
Maslac umutite sa šećerom,dodajte kiselo vrhnje ,koru od limuna i umućeno vrhnje za šlag.
Sad na koru od keksa stavite pola bijelog fila,na njega poredajte jagode i na njih dodajte drugu polovinu fila.
Još vam ostaje da umutite drugi šlag i nanesete ga na tortu.Ostavite je u frižider na par sati prije upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар