Irenina keks torta sa jogurtom
Potrebno je:
1 kg keksa
1 litar jogurta
250 gr šećera u prahu
7-8 kajsija iseckanih na komadiće, voće možete menjati po svojoj želji
1 kg keksa
1 litar jogurta
250 gr šećera u prahu
7-8 kajsija iseckanih na komadiće, voće možete menjati po svojoj želji
šlag
Keks izlomite na komadiće. Pomešajte sa šećerom u prahu. Sve
to prelijte jogurtom. Dobro promešajte i ostavite jedno pola sata da se
sjedini.
Kajsije ili bilo koje drugo voće iseckajte na komadiće. Na
tanjir za tortu izručite pola smese. Preko poredjajte naseckano voće. Preko
voća dodajte drugu polovinu mase od keksa i jogurta. Oblikujte tortu i ukrasite
umućenim šlagom.
Bingo torta
POTREBNO JE:
7 jaja,
17 kašika šećera u kristalu,
3 kašika brašna,
7 kašika mlevenih oraha,
1 kašika ulja,
1 kašika kakaoa,
4 pudinga od vanile,
1 l mleka,
2 margarina,
300 gr šećera u prahu
300 gr plazme,
100 gr čokolade + 1 štangla,
sok od narandže ili kajsije,
3 kutije jaffa keksa,
3 manje kutije piškota,
200 gr šlaga.
Kora: 7 jaja, 7 kašika šećera, 3 kašika brašna, 7 kašika mlevenih oraha, 1 kašika ulja, 1 štangla rendane čokolade, 1 kašika kakaoa, sve to umutiti i peći koru. Masa je za veliki pleh od električnog šporeta.
I fil:
Skuvati 4 pudinga od vanile u 1 litar mleka sa 10 kašika šećera. Povremeno promešati puding dok se hladi. Kad se dobro ohladi, dodati 250 gr umućenog margarina sa 200gr šećera u prahu.
II fil:
300 gr mlevene plazme, preliti sa 200ml soka od kajsije ili narandže. U tu masu dodati dobro umućen jedan margarina sa 100 gr šećera u prahu.
III fil:
Njega pravimo od I fila: Prvi fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade, a drugi deo nek ostane beo.
Filovanje:
- Kora (natopimo je sokom od kajsije ili narandže)
- fil od plazme
- jaffa keks potopljena u sok (kajsija - narandža)
- beli fil
- piškote potopljene u sok (kajsija - narandža)
- fil sa čokoladom
- šlag
Reforma torta
Potrebno je:
20 jaja
1 kg šećera
500 gr mlevenih oraha
3 kašika prezli
3 kaške (ravane) brašna
400 gr čokolade
2 margarina
400 gr šećera u prahu.
KORICE:
1 kg šećera
500 gr mlevenih oraha
3 kašika prezli
3 kaške (ravane) brašna
400 gr čokolade
2 margarina
400 gr šećera u prahu.
KORICE:
4 belanaca, 100 gr šećera, 100 gr mlevenih oraha, 1 kašika prezli i 1 ravna kašika brašna. Umutiti ovim redosledom i ispeći tako 5 korica
FIL:
20 žumanaca sa 500 gr šecera ukuvati na pari i dodati 400 gr čokolade i sjediniti sa 2 margarina i 400 gr šećerau prahu. Tortu po želji preliti čokoladom.
20 žumanaca sa 500 gr šecera ukuvati na pari i dodati 400 gr čokolade i sjediniti sa 2 margarina i 400 gr šećerau prahu. Tortu po želji preliti čokoladom.
Napomena:
Po mom receptu ide 5 korica, ali sam ovaj put ispekla četiri, da mi dnevnik ne bi bio predebeo. Reforma je veoma pogodna za ukrašavanje fondanom!!!
Prolećna torta
Za koricu:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike prezli
2 kašike brašna
1 ravna kašika kakaoa
7 kašika mlevenih oraha
na vrh noža praška za pecivo
Za fil:
800ml mleka
6 kašika šećera
100 gr pudinga od jagoda
2 kašike gustina
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
za preliv:
200 ml mleka
2 kašike šećera
Umutiti posebno belanca sa šećerom. Zatim dodati jedno po jedno žumance. Kada je sve penasto umućeno, lagano umešajte sve suve sastojke koje ste prethodno sve zajedno pomešali. U plehu veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i razvući smesu. Peći na 200 stepeni.
Od 800ml mleka odvojite malo da bi razmutili puding i gustin. Ostalu količinu stavite sa 6 kašika šećera da provri. Kada ste skuvali fil, ostavite ga da se ohladi. Za to vreme umutite margarin sa šećerom u prahu. Kada se fil ohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom.
Koru iseći po dužini na tri dela. Dobijene šnite natapati mlekom koje smo zasladili šećerom, a zatim filovati. Odozgo premazati umućenom slatkom pavlakom.
Torta Hristov venac
U Grnetu kod Gage sam nasla ovu tortu. Veoma lepa i ukusna. Hvala Gagi sto je objavila recept ove divne torte!
Potrebno je:
za korice:
10 jaja
5 kašika šećera
100 gr čokolade ili 4 kašike kakaoa
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
za filove:
1 1/2 l mleka
17 kašika gustina
200 gr šećera + 10 kašika
2 margarina
400 gr šećera
10 krem bananica
200 gr žele bombona
250gr mlevenih oraha (kikirikija, badema, lesnika, kokosa, keksa...)
100 gr otopljene čokolade
10 kašika vrelog mleka
3 kutije rolera ili 600 gr na meru
Ispeći dve kore od po 5 belanca, 5 kašika šećera, 2 štangle rendane čokolade ( ili dve kašike kakaoa), 2 kašike brašna i 1/2 praška za pecivo
I fil:-beli
U 1l mleka skuvati 12 kašika gustina i 200gr šećera. Kad se ohladi dodati jedan umućen margarin sa 250gr prah šećera.
II fil:-žuti
U 1/2l mleka skuvati 5 kašika gustina i umućena 10 žumanceta sa 10
kašika šećera. Kad se ohladi dodati 1/2 umućenog margarina sa 125gr prah
šećera. Dodati 10 seckanih krem bananica i 200gr žele bombona.
III fil:-crni
250gr mlevenih oraha popariti sa 10 kašika vrelog mleka. Dodati 100gr otopljene čokolade i 1/2 margarina.
Filovanje:
kora +1/2 belog fila + roleri + druga polovina belog fila + druga kora + žuti fil + crni fil +šlag
Ovakav je redosled filovanja u originalu. Ja sam ovog puta stavila preko druge kore prvo crni fil pa žuti fil jer mi je žuti fil bio malo mekaniji.
Ovakav je redosled filovanja u originalu. Ja sam ovog puta stavila preko druge kore prvo crni fil pa žuti fil jer mi je žuti fil bio malo mekaniji.
Mokra čokoladna torta
Divna torta! Recept sam nasla ovde. Hvala Ireni što ga je podelila sa nama.
Potrebno je za jednu koricu:
2 jaja
12 kašika šećera
13 kašika mleka
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
Sve ove sastojke pomešati i ispeći koricu u tepsiji prečnika 25-30cm. Tepsiju prvo nauljiti i posuti brasnom.
Tako umutiti i ispeći dve korice. Kada se korice ohlade preseći ih na pola po dužini i tako dobijete četiri korice.
Za fil je potrebno:
1 litar mleka
200 gr mlevenih oraha
200 gr čokolade
250 gr margarina
12 kašika šećera
po želji ruma, vanile, cimeta...
U šerpicu stavite mleko, čokoladu, šećer i margarin da se otopi i
provri. Kada provri, šerpicu sklonite sa ringle, dodajte mlevene orahe i
po želji neki od začina: rum, vanilu, cimet... Možete začine i da
izbegnete ako želite samo ukus čokolade.
U šerpu stavite prvo običnu kesu ili šerpu obložite alu-folijom. Zatim
prvo kutlačom sipajte malo fila na dno, pa stavite jednu presčenu koru,
nalite ponovo filom, pa stavite sledeću koru. Tako redom redjajte.
Zadnju koru takodje prelijte filom. Šerpu poklopite i stavite je u
frižider da prenoći. Sutradan je okrenite na poslužavnik i ukrasite po
želji.
Snikers torta
18 jaja
6 kasika prezli
2 kasike brasna
18kasika mlevenog kikirikija
100gr mlevenog kikirikija
100gr seckanog kikirikija
1/2 l mleka + 4 kasike
2 pudinga od lesnika
2 margarina
250 gr mleka u prahu
250 gr secera u prahu
250 gr kristal secera +18 kasika
Ispeci dve kore od po: 9 belanaca, 9 kasika secera, 9 kasika mlevenog kikirikija, 3 kasike prezli, 1 ravna kasika brasna.
I fil: U ½ l mleka skuvati 2 pudinga od lesnika (ja nisam nasla ovakav puding pa sam stavila pastu od lesnika, ili mozete i malo ekstrata da dodate);
Zatim prvo pomesati 250g prah secera i 250g mleka u prahu, pa dodati 1 margarin. Margarin treba da bude bas omeksan da ne kazem rastopljen, ali da ipak nije u tecnom stanju.
Sjediniti obe mase i dodati 100g mlevenog kikirikija i 100g seckanog kikirikija.
II fil: 18 zumanca umutiti sa 250g secera i 4 kasike mleka. Kuvati na pari. Kad se fil ohladi dodati jedan umucen margarin.
Filovanje:
KORA-POLA ZUTOG FILA-POLA BRAON FILA-KORA-POLA ZUTOG FILA-POLA BRAON FILA-SLAG ILI FONDAN MASA
Нема коментара:
Постави коментар