-
1
Pravila sam okruglu tortu, u plehu precnika 28 cm.
Napravite dve korice od po 4 belanca, 4 kasike secera i 4 kasike brasna.
I jednu od 4 belanca, 4 kasike secera, 3 ipo kasike brasna i kasicicom kakao.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, svaku koricu natopite mlekom.
-
2
Zumanca sa 12 kasika secera umutite mikserom, pa skuvajte na pari.
Kada se ohladi, dodajte margarin i vanilin secere.
-
3
Posebno umutite slatku pavlaku.
-
4
Na dno stavite belu koricu, pa zuti fil,
zatim tamnu koru, zuti fil, i preko njega pavlaku. Onda belu koru, zuti
fil. Onda premazite celu tortu pavlakom, i ukrasite po zelji,
mrvicama, vocem, rendanom cokoladom, kako volite.
-
5
Torta je atraktivna, ukusna, topi se.
Tako bela i lagana dobila je naziv beli san.
marijadj
Нема коментара:
Постави коментар