-
1
Linsato tjesto tanko razvaljano ispecite u
obrnutoj strani lima. Neka bude iste velicine koje ce biti i kolac.
Prije pecenja izbockajte tjesto vilicom da vam kora ostane ravna.
-
2
Za biskvit zajedno stavit u zdjelu jaja,
secer i ulje i mutiti mikseom oko 5-7 minuta odk se smjesa ne zapjeni i
malo naraste. Zatim dodati mlijeko a potom i brasno pomjesano sa praskom
za pecivo. Smjesu izlijte u dobro podmazan i brasnom posut lim velicine
30×25 cm i pecite oko 10min. na umjerenoj vatri. Dok se biskvit pece,
primpremite nadjev.
-
3
Ocjeditei visnje, od pola litre soka iz
kompota odvojite pet zlica i izmjesajte s tri zlice gustina. Preostali
dio soka stavite da prokuha. Ako sok nije dovoljno sladak, dodajte jos
secera po svom ukusu. U prokuhali sok izlijte mjesavinu soka i gustina i
dalje mjesajte na peci da se zgusne. Odmah zatim umjesajte i visnje i
dok je nadjev jos vruc prelijte ga preko pecenog biskvita. Poravnajte
nadjev i ostavite da se hladi dok pripremite kremu.
-
4
Za kremu namociti zelatinu u hladnu vodu.
Zumanjke i puding izmjesati u malo hladnog mlijeka, a preostali dio
mlijeka stavit na pec sa secerom da prokuha. Uzavrelo mlijeko izlijte u
mjesavinu zumanka i pudinga pa kuhajte na peci neprestano mjesajuci dok
se krema ne zgusne.
-
5
Kuhanu kremu skiniti sa peci. Zelatinu koju
smo namocili izvadit iz vode i umjesati u jos vrucu kremu da se otopi.
Preostala cetiri bjelanjka umutiti u cvrsti snjeg sa 2-3 zlice secera pa
i njega dodati kremi dok je jos vruca. Neka se krema do kraja ohladi.
-
6
Izmiksajte slatko vrhnje i odvojite 2-3
zlice da imate poslje za posluzivanje) i spojite ga sa ohladjenom
kremom. Dobro izmjesati muckalicom ili na najsporijoj brzini mikserom i
odmah istresti na ohladjeni nadjev od visanja. Dobro poravnajte i
stavite na hladno da krema ocvrsne.
-
1
Koristila sam svježe domaće višnje pa sam ih prokuhala dok nisu omekšale.
-
2
...nakon čega su završile na biskvitu...
-
3
Krema je prefina i mogla bi se jesti i s nekim voćem i piškotama.
-
4
...ali je ovaj puta završila na kremi od višanja prema
Billinim uputama :)
-
5
...malo poravnavanja...
-
6
i lisnato narezano na kocke...
-
7
I evo ga!
-
8
Billi, hvala ti na ovom super receptu na koji sam slučajno naišla i trebao bi ići u recept dana jer je jednostavno savršen!
Нема коментара:
Постави коментар